Statele Unite ale Americii exclud o acţiune unilaterală în Siria

Statele Unite ale Americii au exclus o acţiune militară unilaterală împotriva Siriei şi au discutat cu aliaţii lor despre eventuale lovituri, care ar putea dura mai mult de o zi, a declarat un important responsabil american, relatează AFP.

‘Nicio acţiune militară nu va fi unilaterală. Ea trebuie să-i includă pe aliaţii noştri internaţionali’, a spus oficialul american sub rezerva anonimatului.

Responsabili ai administraţiei Barack Obama au discutat de asemenea cu Turcia, Iordania şi alţi parteneri în legătură cu eventuale represalii ale regimului Assad în cazul unui atac, a precizat aceeaşi sursă.

‘Este posibil ca guvernul sirian să folosească din nou arme chimice. Nu se poate respinge această ipoteză’, a adăugat el.

În acelaşi timp, dacă Statele Unite nu intervin militar, acest lucru ar transmite un semnal periculos altor regimuri care dispun de stocuri de arme chimice, în special Coreea de Nord, a spus el în continuare.

Responsabilul american nu a dorit să precizeze dacă planul de atac prevede folosirea rachetelor de croazieră şi dacă va fi nevoie să se trimită avioane de luptă în spaţiul aerian sirian.

‘Studiem toate opţiunile’, a adăugat oficialul american.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.