EUR
4,76 RON
(-0.06%)
USD
4,19 RON
(-0.1%)
GBP
5,52 RON
(+0.79%)
CHF
4,20 RON
(-0.2%)
AUD
2,98 RON
(+0.02%)
CAD
3,15 RON
(+0.37%)
BGN
2,43 RON
(-0.06%)
RUB
0,07 RON
(-0.2%)
ZAR
0,29 RON
(-0.03%)
BRL
1,11 RON
(+0.25%)
CNY
0,63 RON
(-0.36%)
INR
0,06 RON
(-0.34%)

Zgonea: Este important ca România să găzduiască în 2014 Adunarea Parlamentară a SEECP

0

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat marţi că este important ca România să găzduiască anul viitor prima reuniune a Adunării Parlamentare a statelor participante la Procesul de Cooperare din Europa de Sud-Est (SEECP).

„Recent, Parlamentul României a reuşit să promoveze o propunere care a deblocat un impas existent la nivelul dimensiunii parlamentare a SEECP prin trecerea la etapa de transformare într-o adunare parlamentară, având ca scop final instituţionalizarea acesteia. Sesiunea inaugurală va fi în 2014 dacă diplomaţia română ne va ajuta să putem să realizăm acest demers al nostru, al tuturor ţărilor care sunt în zona balcanică, să avem o zonă de dezbatere, să contrabalansăm dimensiunea nordică, să atragem fonduri, nu numai europene şi internaţionale, să avem o securitate ridicată în zonă şi un nivel ridicat de trai al cetăţenilor din această zonă. Este important pentru noi ca România să găzduiască anul viitor această adunare parlamentară”, a spus Valeriu Zgonea, la Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române, care se desfăşoară la Bucureşti.

El a dat asigurări cu privire la angajamentul Camerei Deputaţilor faţă de politica externă.

„O prioritate a actualului meu mandat parlamentar o reprezintă instituirea unei noi dinamici la nivelul schimburilor între Camera Deputaţilor şi forurile legislative ale altor ţări”, a arătat preşedintele Camerei inferioare a Parlamentului.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.