Băsescu: România va fi solidară cu aliaţii din NATO şi UE, dacă vor stabili intervenţia în Siria

Preşedintele Traian Băsescu a declarat miercuri că România va fi solidară cu aliaţii din NATO şi UE, dacă aceştia vor stabili o intervenţie în Siria, dar până atunci, cuvântul de ordine al ţării noastre pe acest subiect va fi prudenţă.

„Punctul de vedere al Romaniei a fost exprimat oficial ieri, România adoptă o poziţie prudentă. România este în aşteptarea unei aprecieri a experţilor ONU care se află pe teritoriul Siriei, cu mandat de a stabili cine a utilizat gaze toxice de luptă şi abia pe urmă ne vom pronunţa. Exact pentru că plecăm de la premisa că prudenţa este cuvântul de ordine”, a spus Băsescu, într-o declaraţie comună cu omologul slovac, întrebat despre poziţia României în eventualitatea unei intervenţii în Siria.

În context, şeful statului român a amintit de efectele Primăverii arabe, punctând că „entuziasmul” acelui moment s-a transformat în instabilitate în regiune.

„Dacă aliaţi de-ai noştri vor stabili intervenţia în Siria, România va fi solidară cu aliaţii ei din NATO şi din UE. Până atunci însă, România foloseşte un singur cuvânt – prudenţă” a mai spus Băsescu.

Şi preşedintele Republicii Slovace, Ivan Gašparovič, a făcut apel la prudenţă în cazul Siria.

„De fapt, problema este a deciziei – dacă într-adevăr trebuie decisă intervenţia sau nu şi pe ce se bazează intervenţia, pe ce informaţie. Depinde cine aduce informaţia. (…) Să fim mai precauţi şi, bineînţeles, dacă trebuie intervenţie, trebuie”, a spus Gašparovič.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.