Piaţa POSDRU va avea nevoie de o infuzie financiară, afirmă specialiştii

Piaţa Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), care s-a creat în ultimii ani, va avea nevoie de o infuzie financiară, a declarat, joi, directorul general al Autorităţii de Management POSDRU, Cristian Ababei, la Conferinţa Naţională a Economiei Sociale 2013: „Pentru o economie a solidarităţii”.

„Estimarea noastră este că, până la sfârşitul anului, în gestiune vor fi proiecte în valoare de aproximativ două miliarde de euro şi, dacă analizăm nivelul programului, înseamnă jumătate de program operaţional. Cu asta va trebui să defilăm în următorul an şi jumătate până spre mijlocul anului 2015. Sper să reuşim până la sfârşitul anului să mai şi simplificăm din reguli pentru că, din păcate, pentru a da drumul programului, a fost nevoie să mai înăsprim regulile care au fost simple cât de cât”, a spus Ababei.

Institutul de Economie Socială din cadrul Fundaţiei pentru Dezvoltarea Societăţii Civile a organizat Conferinţa Naţională a Economiei Sociale 2013: „Pentru o economie a solidarităţii”.

Evenimentul marchează încheierea proiectului „Prometeus – promovarea economiei sociale în România prin cercetare, educaţie şi formare profesională la standarde europene” implementat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile, în parteneriat cu Institutul de Cercetare a Calităţii Vieţii (ICCV), Universitatea Bucureşti – Facultatea de Sociologie, European Research Institute on Cooperative and Social Enterprises (EURICSE) şi Centrul Naţional de Pregătire în Statistică (CNPS).

Experţii centrului de cercetare european EURICSE vor prezenta concluziile privind situaţia actuală a economiei sociale din România, provocări şi recomandări pentru politici publice în favoarea economiei sociale la noi în ţară, inclusiv reglementări legale în domeniu.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata