Roger Waters şi Valeriu Zgonea au „dărâmat”, în mod simbolic, zidul Palatului Parlamentului

Roger Waters şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, au „dărâmat”, miercuri, în mod simbolic, zidul Palatului Parlamentului, înainte de începerea spectacolului susţinut de artistul britanic în Piaţa Constituţiei.

„Acesta este simbolul pe care am vrut să-l facem, este adevărat, cu 20 de ani mai târziu decât celebrul concert din ’90 de la Berlin”, a spus preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, care a recunoscut că Pink Floyd este formaţia sa favorită, care l-a impresionat încă din copilărie.

În opinia sa, acest concert este aşteptat de toate generaţiile de fani din România de foarte mulţi ani.

„Prezenţa domniei sale aici, alături de mine, într-un gest simbolic de dărâmare a acestui zid al Casei Poporului, construit de Ceauşescu atunci când era la apogeul puterii sale şi redat României în anul 1990, devenit apoi Casă a Parlamentului României, este ruperea ultimei bariere între Palatul Parlamentului, Parlamentul României Democratice şi cetăţenii săi. Generaţia mea, ca şi generaţia dvs, aşteaptă de ani de zile acest spectacol”, a arătat Valeriu Zgonea.

Acesta i-a mulţumit artistului, în numele românilor, pentru faptul că a adus acest spectacol aici şi i-a urat să aibă un show ”ca în tinereţe”.

Întrebat dacă ar fi de acord cu dărâmarea zidului Parlamentului, Zgonea a spus că nu este o decizie pe care să o ia el, aceasta revenind în sarcina arhitecţilor.

„Noi am vrut să-l dărâmăm de la început, dar arhitecţii au spus că în unele locuri zidurile fac parte din structura de rezistenţă a edificiului”, a declarat Zgonea.

Preşedintele Camerei Deputaţilor i-a oferit lui Roger Waters o bucăţică din zidul Palatul Parlamentului într-o cutiuţă de catifea roşie.

Artistul a mulţumit fanilor şi a plecat să se pregătească pentru concertul care va începe la ora 20,00.

Valeriu Zgonea a spus că va urmări concertul din Piaţa Constituţiei alături de familia sa, la spectacol fiind prezent şi tatăl său, un mare fan Pink Floyd.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.