EUR
4,75 RON
(+0.05%)
USD
4,22 RON
(-0.9%)
GBP
5,56 RON
(-1.23%)
CHF
4,24 RON
(-0.73%)
AUD
2,99 RON
(-0.39%)
CAD
3,14 RON
(-0.29%)
BGN
2,43 RON
(+0.02%)
RUB
0,07 RON
(+0.74%)
ZAR
0,29 RON
(+1.16%)
BRL
1,08 RON
(+2.3%)
CNY
0,63 RON
(-0.53%)
INR
0,06 RON
(+0.01%)

Arme chimice în Siria: Casa Albă va informa Congresul

0

Casa Albă a reafirmat joi că preşedintele american Barack Obama va lua o decizie în legătură cu răspunsul dat folosirii de arme chimice în Siria ţinând cont de interesele de securitate naţională, transmite Reuters.

 Casa Albă a spus totodată că ceea ce au în vedere SUA în termeni de răspuns este ceva ‘foarte discret şi limitat’, respingând comparaţia cu războiul din Irak.

Totodată, purtătorul de cuvânt al Casei Albe a anunţat joi că preşedintele Obama a avut o convorbire telefonică cu cancelarul german Angela Merkel despre Siria.

Oficialul american nu a oferit însă detalii privind conţinutul convorbirii, dar a spus, potrivit Reuters, că administraţia Obama urmează să prezinte detalii dintr-un raport al serviciilor de informaţii menit să arate de ce este Washingtonul convins că guvernul sirian a fost în spatele folosirii armelor chimice.

AFP adaugă că joi Casa Albă va comunica Congresului elementele pe care le deţine asupra atacului chimic din 21 august în Siria, după evocarea de către Barack Obama a unei apropiate „lovituri de avertizare” contra regimului Assad.

Purtătorul de cuvânt adjunct al preşedinţiei SUA, Josh Earnest, a confirmat că o conferinţă telefonică va avea loc la ora locală 18.00 / 22.00 GMT/ între executiv şi parlamentari.

Din partea administraţiei vor participa „consilierul securităţii naţionale Susan Rice, secretarul de stat /John Kerry/, secretarul apărării /Chuck Hagel/, directorul naţional al informaţiilor /James Clapper/ şi vice-şeful Statului Major Interarme” Sandy Winnefeld, a precizat Earnest, într-un briefing de presă cotidian al Casei Albe.

Purtătorul de cuvânt a confirmat de asemenea apropiata publicare „înainte de sfârşitul săptămânii” şi probabil începând de joi a unei „versiuni declasificate de informaţii cu privire la utilizarea de arme chimice de către regimul Assad” şi a asigurat că Obama consideră că este „important să se consulte cu Congresul”, notează AFP.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.