Cauza cea mai probabilă a accidentului rutier petrecut în Ungaria: şoferul tirului a adormit la volan

Cauza cea mai probabilă a accidentului rutier petrecut vineri, 30 august, în Ungaria, în care trei cetăţeni români şi-au pierdut viaţa, este legată de faptul că şoferul tirului înmatriculat în Bulgaria a adormit la volan, consideră Augustin Hagiu, consultant în transporturi.

 ‘Cel mai probabil şoferul tirului, care a spulberat o coloana în staţionare pe avarii la intrarea în Budapesta pe autostradă, a adormit la volan. În acest eveniment rutier cauza o reprezintă un tir înmatriculat în Bulgaria condus, cel mai probabil, de un şofer bulgar care a spulberat o coloană aflată în staţionare pe avarii la intrarea în Budapesta pe autostradă. Cel mai probabil şoferul şoferul tirului a adormit. De ce se întâmplă accidente în Ungaria? Probabil acolo este o zonă cu viteză prea mare faţă de ce oferă infrastructura sau faţă de modul în care conducătorii auto utilizează infrastructura, faţă de conduita lor’, a declarat, vineri, Augustin Hagiu, consultant în transporturi.

Citeste si:  Tramvaiul ucigaş din Iaşi, din nou pe stradă. Concluzia expertizei: are frânele funcţionale

În opinia acestuia, pe autostradă se creează frecvent dopuri din cauza faptului că vine şi se înţeapă în inelul de centură al Budapestei care este foarte aglomerat.

„Faptul că se creează frecvent dopuri din cauza faptului că autostrada vine şi se înţeapă în inelul de centură al Budapestei care este foarte aglomerat, fiind zonă de trafic internaţional, trafic naţional şi trafic comercial. Probabil de aceea se întâmplă accidente frecvent acolo’, a precizat consultantul în transporturi.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe (MAE), trei persoane şi-au pierdut viaţa şi altele 18 au fost rănite într-un accident rutier petrecut vineri în Ungaria, în care a fost implicat inclusiv un microbuz românesc.

Citeste si:  Sub supravegherea FMI nici o ţară nu s-a stabilizat

„Ambasada României la Budapesta s-a autosesizat astăzi, 30 august, cu privire la un grav accident de circulaţie, care a avut loc în jurul orei 5,40, ora locală, pe autostrada M5, pe direcţia Budapesta, în care au fost implicate mai multe autovehicule, printre care şi un microbuz cu număr de înmatriculare românesc”, relatează MAE.

Din primele informaţii obţinute de misiune, „este vorba de trei persoane decedate şi 18 persoane rănite. Se pare că atât persoanele decedate, cât şi cele rănite sunt cetăţeni români”, adaugă sursa citată.

Citeste si:  O revistă franceză publică fotografii în care DSK apare cu "o nouă parteneră"

În accident au fost implicate mai multe maşini: un camion cu număr de înmatriculare bulgăresc, trei microbuze şi cinci autoturisme cu pasageri. Cauza accidentului este în curs de investigare.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata