Eugen Nicolăescu: Sistemul sanitar trebuie să devină unul prietenos pentru cetăţean

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat joi, la Constanţa, că sistemul sanitar trebuie să devină unul prietenos pentru cetăţean.

„Şi vă rog să vă însuşiţi această idee. Avem tot sprijinul politic pentru reforma în sistemul sanitar”, le-a transmis Eugen Nicolăescu celor peste 100 de specialişti şi reprezentanţi ai administraţiilor locale din judeţele Galaţi, Brăila, Buzău, Vrancea, Tulcea şi Constanţa, prezenţi la întâlnirea regională a Ministerului Sănătăţii cu reprezentanţii administraţiilor locale şi instituţiilor de resort.

În cadrul dezbaterilor, conduse de ministrul Sănătăţii, s-au realizat analize pentru fiecare judeţ în parte pe baza prezentării concluziilor rezultate din evaluarea unităţilor sanitare cu paturi desfăşurată în luna aprilie, fiind abordate şi măsuri de reorganizare a acestora.

Eugen Nicolăescu a cerut să fie puse în discuţie şi proiectele de acte normative lansate în dezbatere publică, discuţiile fiind axate pe perfecţionarea proiectelor supuse analizei şi obţinerea unor variante care să rezolve gravele probleme din sistem.

„Rugăm ca eventualele critici aduse acestor proiecte să conţină propuneri concrete, eventual comentarii ce urmăresc îmbunătăţirea proiectelor supuse dezbaterii publice. Acest guvern este decis să facă o reformă în sănătate. Este anul de temelie pentru reforma sistemului şi dorim să avem baza legală pentru a face modificări pentru bugetul din 2014. Vrem cu toţii un sistem sanitar mai bun. Ne dorim o reformă în mod rapid. Orice s-ar spune, sistemul sanitar românesc are buni specialişti. Noi trebuie să ne tratăm cu demnitate, să convingem cetăţenii că ceea ce facem este corect. Vrem o echilibrare a componentelor sistemului sanitar prin diminuarea progresivă a finanţării sectorului spitalicesc şi creşterea volumului şi calităţi serviciilor medicale acordate în sectorul medicinii de familie şi de ambulator, a prevenţiei şi eu sunt decis să facem acest pas”, a afirmat ministrul Eugen Nicolăescu.

La reuniunea găzduită de Prefectura Constanţa a participat şi preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Cristian Buşoi.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.