PSD propune ca referendumul pentru modificarea Constituţiei să aibă loc o dată cu primul tur al prezidenţialelor

Partidul Social Democrat (PSD) va propune ca referendumul pentru revizuirea Constituţiei să aibă loc o dată cu primul tur al alegerilor prezidenţiale, a decis vineri Comitetul Executiv Naţional al formaţiunii, reunit la Mamaia.

 „Vom propune ca referendumul pentru modificarea Constituţiei să aibă loc odată cu primul tur al alegerilor prezidenţiale. În acest fel există timp suficient, încă un an de zile, nu doar pentru a primi opiniile Comisiei de la Veneţia, Comisiei Europene, dar şi pentru a îmbunătăţi proiectul. La fel, evident, condiţia de cvorum va fi îndeplinită”, a argumentat preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, la finalul reuniunii.

El a anunţat, totodată, că se va discuta în cadrul USL şi în cadrul grupurilor parlamentare ca prin modificarea Legii 315 din 1998, cea privind regiunile de dezvoltare, să se treacă practic la descentralizare şi să fie transmise către regiuni cât mai multe dintre atribuţiile Guvernului.

Citeste si:  Programul Rabla din 2010 demarează în februarie

O altă decizie s-a referit la modul de organizare pentru alegerile europarlamentare, acolo unde PSD îşi propune, potrivit lui Victor Ponta, să fie pe primul loc şi să obţină cel puţin 35% dintre voturi.

Nu în ultimul rând, conducerea PSD a dezbătut cele patru direcţii strategice fundamentale ale partidului pe termen mediu şi lung.

„În primul rând, să asigurăm o guvernare cât mai bună, cu dezvoltare economică, cu proiecte importante, astfel încât, în 2016, să putem încheia cu bine mandatul de conducerea a Guvernului şi să rămânem şi în 2016 primul partid al României şi să putem continua guvernarea după 2016. În al doilea rând, să realizăm proiectul esenţial pentru România, acum când e Guvernul nostru, de descentralizare şi regionalizare. În al treilea rând, să mergem mai departe în termenii stabiliţi de Curtea Constituţională cu un nou sistem politic modern, european prin modificarea Constituţiei şi un sistem politic care să nu mai permită în viitor, indiferent cine va fi preşedintele României, ca acesta să abuzeze şi să-şi aroge drepturi împotriva celorlalte forţe politice, împotriva populaţiei, împotriva intereselor României. Iar în al patrulea rând, prin structurile politice PSD, după acea USL, Parlament, Guvern, prin colaborare şi un dialog pe care să-l avem cu toate forţele politice (…) să punem substanţă în proiectul ‘România 100- 2018″. Trebuie să punem substanţă, cum vedem noi ce s-a făcut în România în ultimii 100 de ani şi mai ales ce-i de făcut în perioada următoare, care e proiectul pentru România pe termen mediu şi lung”, a detaliat preşedintele PSD.

Citeste si:  Sondaj: Dacă duminica viitoare ar avea loc prezidenţiale, Ponta-45%, Iohannis-26%, Ungureanu-13%

CExN al PSD a decis şi calendarul acţiunilor la nivel naţional pentru perioada următoare. Astfel, la alegerile pentru organizaţia de tineret, care vor avea loc la Braşov, candidaţii au decis să meargă împreună, în echipă.

„Şi este un lucru foarte bun, fiecare pe funcţia pe care au discutat-o. Important este ca organizaţia de tineret să fie în continuare pepiniera pentru partidul mare, aşa cum a fost în alte vremuri, şi sprijinul principal în campania electorală”, a arătat preşedintele PSD.

Congresul organizaţiei de femei a PSD va avea loc la Iaşi, în timp ce al pensionarilor partidului va fi tot în această toamnă, la Sibiu.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close