EUR
4,76 RON
(+0.11%)
USD
4,18 RON
(+0.4%)
GBP
5,49 RON
(+0.53%)
CHF
4,21 RON
(-0.15%)
AUD
2,98 RON
(+0.02%)
CAD
3,13 RON
(+0.53%)
BGN
2,43 RON
(+0.11%)
RUB
0,07 RON
(-0.53%)
ZAR
0,29 RON
(-1.21%)
BRL
1,11 RON
(-0.1%)
CNY
0,62 RON
(+0.35%)
INR
0,06 RON
(+0.02%)

Victor Ponta: Trebuie să mergem mai departe în a forma regiunile chiar înainte de a primi statutul constituţional

0

Regionalizarea şi descentralizarea sunt esenţiale pentru modernizarea României, a declarat vineri preşedintele Partidului Social Democrat (PSD), premierul Victor Ponta, apreciind că trebuie să se meargă mai departe cu configurarea regiunilor, chiar înainte ca acestea să primească statutul constituţional.

Liderul social-democraţilor a făcut aceste afirmaţii la reuniunea Comitetului Executiv Naţional al PSD, care are loc la un hotel din staţiunea Mamaia. De altfel, modificarea Legii 315/1998 a fost unul dintre punctele discutate de social-democraţi şi joi, în cadrul reuniunii Biroului Permanent Naţional, care a avut loc în judeţul Tulcea.

„Cred că din această toamnă trebuie să mergem mai departe prin modificarea Legii 315/1998, cea cu regiunile de dezvoltare, trebuie să mergem mai departe în a forma practic regiunile, chiar înainte de a primi statutul constituţional. (…) De la 1 ianuarie intrăm pe noul exerciţiu financiar al Uniunii Europene şi trebuie să fim pregătiţi – şi s-a dovedit în această perioadă – că orice centralizare excesivă la Bucureşti îngreunează lucrurile”, a declarat preşedintele PSD.

Potrivit acestuia, cu cât regiunile primesc mai multe atribuţii şi resurse, cu atât lucrurile merg mai bine.

„Aşa încât poate proiectul cel mai important din această toamnă – proiect politic, guvernamental şi parlamentar – îl constituie declanşarea efectivă a procesului de descentralizare şi de pregătire a regiunilor”, a subliniat premierul Victor Ponta.

Conform unor surse PSD, social-democraţii ar dori împărţirea României în 10 regiuni, fiind posibil ca Braşovul şi Sibiul să fie regiuni separate.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.