Berlinul exclude participarea la o intervenţie militară în Siria

Ministrul german al afacerilor externe, Guido Westerwelle, a exclus o participare germană la o intervenţie militară în Siria, într-un interviu pentru presă din care au fost difuzate câteva extrase vineri, potrivit AFP.

‘Nu ni s-a cerut’ o astfel de participare şi ‘nu o luăm în considerare’, a declarat Westerwelle pentru cotidianul regional german ‘Neue Osnabrücker Zeitung’, într-un interviu care urmează să apară sâmbătă.

Guvernul de la Berlin a semnalat încă de luni că va aproba o reacţie internaţională împotriva regimului preşedintelui sirian Bashar al-Assad, fapt ce a fost confirmat săptămâna aceasta de cancelarul german, Angela Merkel. Totuşi, plana îndoiala cu privire la o eventuală participare germană.

Germania insistă să se ajungă la o ‘poziţie comună’ în cadrul Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite iar inspectorii ONU să-şi încheie misiunea ‘cât mai repede cu putinţă’, a spus ministrul, potrivit unui comunicat al cotidianului.

Joi, cancelarul german a insistat ca membrii Consiliului de Securitate al ONU să studieze raportul inspectorilor privind presupusa utilizare a armelor chimice în apropiere de Damasc, după ce a avut convorbiri telefonice cu preşedintele american, Barack Obama, şi cu preşedintele rus, Vladimir Putin, adaugă sursa citată.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.