Microbuzul implicat în accidentul din Ungaria nu avea nicio defecţiune tehnică, susţine administratorul firmei Tegaltrans

Administratorul firmei gălăţene Tegaltrans SRL, Sorin Amărinei, proprietarul microbuzului implicat în accidentul din Ungaria, a declarat, vineri, că autovehiculul nu avea nicio defecţiune tehnică şi ar fi trebuit să ajungă la Milano.

„Microbuzul nu avea nicio defecţiune tehnică şi ar fi trebuit să ajungă la Milano. Nu-mi pot imagina cum s-a petrecut aşa ceva”, a declarat Sorin Amărinei.

El a precizat că microbuzul a fost închiriat de o persoană fizică, Viorel Năstase, că avea toate documentele necesare transportului de persoane iar toţi şoferii firmei sunt experimentaţi, având peste 40 de ani.

Amărinei a mai spus că microbuzul staţiona regulamentar pe autostradă şi că a fost lovit de un tir care l-a rupt în două. ”Nu cred că şoferul nostru are vreo culpă’, a spus Amărinei.

Microbuzul românesc implicat în accidentul care a avut loc vineri pe autostrada M5 din Ungaria se deplasa de la Galaţi la Milano, avea 19 pasageri şi doi şoferi, iar în urma coliziunii doi bărbaţi şi o femeie au decedat, se precizează într-un comunicat de presă al Ministerului de Externe remis vineri .

Ambasada României la Budapesta s-a autosesizat vineri cu privire la accidentul de circulaţie care a avut loc în Ungaria, în care au fost implicate mai multe autovehicule, printre care şi un microbuz cu număr românesc. Potrivit sursei citate, ambasada României a întreprins demersuri pe lângă autorităţile statului de reşedinţă pentru a obţine informaţii cu privire la acest eveniment şi ‘este pregătită să acorde asistenţă şi protecţie consulară în limita competenţelor legale’.

‘Un consul şi ataşatul de interne, prezenţi la faţa locului, au confirmat următoarele: microbuzul românesc implicat în accident se deplasa de la Galaţi la Milano, avea 19 pasageri şi doi şoferi, toţi cetăţeni români. Din microbuz, trei persoane sunt decedate, doi bărbaţi şi o femeie. Restul persoanelor din microbuz sunt transportate la diferite spitale din apropiere. Cei doi şoferi sunt internaţi la spitalul din Cegled. Autorităţile competente din România au fost anunţate cu privire la datele celor decedaţi şi răniţi în vederea anunţării familiilor acestora’, subliniază sursa citată.

Misiunea diplomatică a României la Budapesta este în legătură permanentă cu autorităţile din ţara de reşedinţă referitoare la acest accident. ‘Din datele preliminare, se pare că accidentul a fost provocat de un tir cu numere de Bulgaria, care a intrat practic în spatele microbuzului, cu viteză mare (microbuzul se deplasa cu viteză redusă, în coloană, având în vedere că traficul era lent pe acea porţiune). Din cele 9 maşini afectate, microbuzul a suferit impactul cel mai mare, fiind proiectat de pe autostradă’, se mai arată în comunicatul MAE.

Accidentul a avut loc în jurul orei 5,40, ora locală, pe autostrada M5, pe direcţia Budapesta.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.