EUR
4,76 RON
(+0.11%)
USD
4,18 RON
(+0.4%)
GBP
5,49 RON
(+0.53%)
CHF
4,21 RON
(-0.15%)
AUD
2,98 RON
(+0.02%)
CAD
3,13 RON
(+0.53%)
BGN
2,43 RON
(+0.11%)
RUB
0,07 RON
(-0.53%)
ZAR
0,29 RON
(-1.21%)
BRL
1,11 RON
(-0.1%)
CNY
0,62 RON
(+0.35%)
INR
0,06 RON
(+0.02%)

MS: Până la jumătatea lunii septembrie vor fi găsite soluţiile pentru rezolvarea distribuţiei cardului de sănătate

0

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a afirmat vineri la Conferinţa Regională de medicină a familiei de la Mamaia că distribuirea cardului de sănătate nu va intra în atribuţia medicului de familie şi de aceea, până la jumătatea lunii septembrie, vor fi găsite cele mai bune soluţii pentru a rezolva situaţia distribuţiei acestor carduri.

„Ministrul Sănătăţii a abordat în cadrul acestei întâlniri tema distribuirii cardului naţional de sănătate, precizând faptul că, împreună cu primul-ministru, domnul Victor Ponta, s-a convenit ca distribuirea cardului să nu intre în atribuţia medicului de familie. De aceea, până la jumătatea lunii septembrie 2013, vor fi găsite cele mai bune soluţii pentru a rezolva situaţia distribuţiei cardului naţional de sănătate. De asemenea, în urma discuţiilor purtate de ministrul Sănătăţii cu reprezentanţii SNMF şi ai Patronatelor medicilor de familie, s-a convenit ca aceştia să ajute pacientul la iniţializarea cardului de sănătate”, se arată într-un comunicat de presă al MS remis vineri.

Ministrul Eugen Nicolăescu le-a transmis medicilor de familie că numai printr-un parteneriat strâns între medici, autorităţi şi pacienţi se poate realiza reforma în sănătate iar aici rolul medicului de familie este unul extrem de important.

Potrivit demnitarului, echilibrarea componentelor sistemului sanitar este o parte esenţială a reformei în sănătate.

„Echilibrarea componentelor sistemului sanitar este o parte esenţială în cadrul reformei în sănătate, iar aici vom pune accentul pe medicina de familie, centrele de permanenţă şi ambulatoriul de specialitate, diminuând în paralel cheltuielile cu sectorul spitalicesc, care este un mare consumator de resurse. Cred cu toată convingerea că sistemul sanitar românesc se poate schimba stimulând medicul de familie să fie integratorul sistemului medical în legătură cu pacientul. Vă cer sprijinul, am nevoie de colaborarea dumneavoastră, fiindcă sunteţi cel mai aproape de pacient”, a afirmat ministrul Sănătăţii la conferinţa de la Mamaia.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.