Cererea de mutare a lui Becali de la Jilava, depusă la ANP; omul de afaceri acuză presiunea mediatică

Cererea de mutare din Penitenciarul Jilava a fost depusă de George Becali la Administraţia Naţională a Penitenciarelor, încă de săptămâna trecută, însă deocamdată nu a fost analizată şi nu s-a luat o decizie în acest sens, au precizat  surse din cadrul ANP.

otrivit acestora, omul de afaceri acuză presiunea mediatică, motiv pentru care ar dori să-şi ispăşească pedeapsa departe de ochii presei, într-o închisoare din afara Bucureştiului.

Avocatul omului de afaceri, Bogdan Vlad, a declarat, vinerea trecută,că există posibilitatea ca în această săptămână latifundiarul din Pipera să fie mutat în alt penitenciar.

El a spus că a stat ultima oară de vorbă cu Becali vineri, însă nu au discutat despre mutarea acestuia de la Jilava.

Avocatul nu a precizat exact care sunt motivele pentru care Becali ar dori să fie mutat la alt penitenciar, însă a spus că acesta este un drept al lui şi că dacă va dori acest lucru poate să-l facă.

Potrivit unor informaţii, Becali ar putea fi mutat la Penitenciarul Poarta Alba.

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a dispus efectuarea de verificări la Penitenciarul Jilava din Bucureşti, pentru a se stabili împrejurările în care au fost efectuate şi ulterior date publicităţii imagini de aici.

Potrivit MJ, în baza ordinului de control, la Penitenciarul Jilava s-a deplasat vinerea trecută o echipă de inspectori din cadrul Corpului de control al ministrului.

În acelaşi timp, Ministerul Justiţiei precizează că orice decizie legată de executarea pedepsei de către o persoană condamnată la închisoare ţine de atribuţiile Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, ale judecătorilor delegaţi cu executarea pedepselor şi instanţelor de judecată.

Concluziile şi eventualele măsuri care vor fi dispuse vor fi aduse la cunoştinţa opiniei publice după finalizarea raportului de control, preciza MJ.

Televiziunile au difuzat în această săptămână imagini cu George Becali filmate în interiorul Penitenciarului Jilava din Bucureşti.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.