Dacia a înregistrat a treia mare creştere a vânzărilor pe piaţa franceză în primele opt luni

Vânzările de autoturisme Dacia în Franţa au înregistrat o creştere de 7% în primele opt luni ale acestui an, aceasta fiind cea de-a treia creştere procentuală înregistrată de un constructor auto pe piaţa franceză, arată datele publicate luni de Comitetul Constructorilor Francezi de Automobile (CCFA), transmite Renault.

Un număr de 60.235 de autoturisme Dacia au fost vândute pe piaţa franceză în perioada ianuarie-august 2013, faţă de 56.280 de unităţi în perioada similară a anului trecut. O creştere procentuală mai mare au înregistrat doar vânzările de autoturisme Fiat (9,8%) şi Lexus (8,3). Cu toate acestea în termeni de unităţi vândute, în primele opt luni Fiat a vândut doar 31.570 de autoturisme în Franţa iar Lexus doar 1.679 de unităţi. În schimb, în luna august 2013 comparativ cu luna august 2012 înmatriculările de autoturisme Dacia au înregistrat o scădere de 5,8% până la 5.626 de unităţi.

În total, potrivit datelor brute, înmatriculările de autoturisme noi în Franţa au înregistrat luna trecută o scădere de 10,9% până la 85.565 de unităţi. Cu excepţia Renault, General Motors şi Fiat, toate grupurile auto prezente pe piaţa franceză au înregistrat o scădere a vânzărilor în luna august. În timp ce vânzările PSA, cel mai mare constructor auto francez, au scăzut cu 17,3% până la 23.539 de unităţi, vânzările grupului Renault (inclusiv Dacia) au crescut de 1,7% până la 21.880 unităţi. Dintre companiile auto străine, cele mai mari scăderi s-au înregistrat la Mercedes (37,8%), Volkswagen (24,3%), Ford (19,2%) şi Nissan (18,7%).

Un purtător de cuvânt de la Comitetul Constructorilor Francezi de Automobile (CCFA) a precizat că luna august este în mod tradiţional una în care vânzările de autoturisme sunt la un nivel scăzut, urmând să-şi revină în lunile septembrie şi octombrie.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit în opt ani un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.