Fotbal: Victor Piţurcă – Ne dorim 6 puncte în dubla cu Ungaria şi Turcia

Câştigarea a 6 puncte în dubla cu Ungaria şi Turcia din preliminariile CM 2014 este scenariul ideal care ar putea tranşa în favoarea tricolorilor soarta locului 2 în grupa D, a opinat luni Victor Piţurcă, cu prilejul unei conferinţe de presă la Mogoşoaia.

”Calculele sunt simple, eu, noi, toţi ne dorim 6 puncte, ca să avem şanse mari, să nu stăm la mâna altor rezultate. De 6 puncte avem nevoie, acum să vedem câte putem să obţinem. Ca să nu avem nicio surpriză, ar trebui să câştigăm cele 6 puncte. Ştiu că e foarte dificil. Să joci la rând 2 jocuri la interval de 4 zile, nu e uşor, nu e simplu”, a precizat selecţionerul.

Naţionala României susţine 2 jocuri de foc, pe 6 septembrie cu echipa Ungariei, iar pe 10 cu Turcia, ambele pe Arena Naţională, ce se anunţă decisive pentru ocuparea locului 2 în grupă şi accederea în barajul de calificare la CM 2014.

”A sosit şi clipa acestor jocuri. Întâlnim Ungaria, echipa ce ocupă locul 2 în grupă. Avem nevoie de victorie pentru a le lua locul şi a avea noi prima şansă pentru ocuparea acestui loc care duce la jocurile de baraj. Ştim problemele care sunt, s-au tot discutat înaintea acestor convocări. Sunt jucători care încă n-au echipă. Marica s-a pregătit cu Dinamo şi pot să spun că din punct de vedere fizic e la un nivel bun, chiar optim. S-a mişcat foarte bine în jocul de ieri. Ceilalţi, din punct de vedere fizic, cei din campionatul nostru au dat dovadă de o anumită stare de oboseală. Au fost jocurile din cupele europene, mă refer la jucătorii de la Steaua, Astra, a fost o perioadă de relaxare după aceste jocuri, dar cu siguranţă îşi vor reveni până la meciul cu Ungaria. Sigur, sunt conştienţi de cât de greu va fi jocul cu ungurii şi ei îşi doresc foarte mult o calificare, ştiu că de acest joc depinde calificarea la Mondial. Aşa că va rezulta un joc extrem de dificil pentru ambele echipe şi sper eu că echipa României să iasă bine şi să câştige acest joc”, a declarat selecţionerul.

Duminică, naţionala a disputat un joc cu o divizionară B în care au jucat fotbaliştii care nu au evoluat la echipele de club în ultimul timp.

Victor Piţurcă anticipează un meci foarte echilibrat cu naţionala maghiară şi speră ca jucătorii să-şi păstreze concentrarea pe toată durata jocului: ”Toţi cei care intră în teren trebuie să aibă o evoluţie bună, pentru a obţine un rezultat bun. Presiunea va fi formidabilă şi în acest sens avem de lucru în aceste zile. Trebuie să fim foarte puternici ca să putem termina jocul în condiţii optime. Nu trebuie să existe momente de relaxare, chiar dacă conducem pe tabela de marcaj. Jocul se joacă până la ultimul fluier al arbitrului”.

Susţinerea naţionalei trebuie să fie necondiţionată din partea publicului, a opinat selecţionerul, care consideră că suporterii pot juca un rol decisiv în mult dorita victorie în confruntarea cu Ungaria: ”Suporterii noştri vor fi alături de echipa naţională, e obligatoriu să se întâmple acest lucru, necondiţionat pentru că echipa trebuie susţinută. Eu zic că şansele sunt împărţite, iar publicul poate face diferenţa în sensul acesta, să fie al 12 jucător pentru noi. Sper că împreună să putem aduce victoria mult dorită”.

Apariţia lui Gigel Bucur în lot a survenit ca urmare a formei bune demonstrată de atacant în campionatul rus. ”Mulţi s-au perindat prin campionatul Rusiei şi au revenit ori în ţară ori în alte campionate. Gigel Bucur a rezistat de-a lungul timpului şi datorită valorii lui. E un jucător cu mare experienţă, a mai jucat la echipa naţională, a marcat goluri, şi fiind într-o formă foarte bună am decis că este nevoie de valoarea, experienţa lui. Sper să intre şi să facă diferenţa, să marcheze goluri”, a adăugat Piţurcă.

Naţionala nu a arătat în ultima vreme un joc convingător, dar selecţionerul speră că evoluţia tricolorilor va fi cu totul alta în meciurile cu Ungaria şi Turcia. ”Echipa Ungariei dispune de un grup puternic şi de jucători valoroşi, dar nu încep să spun că suntem într-un moment mai puţin bun. Este momentul care este, trebuie să ne adaptăm, să găsim cele mai bune soluţii, strategia cea mai bună pentru acest joc şi să-l câştigăm. Că suntem într-un moment mai puţin bun, nu are importanţă”.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.