Schimbările climatice sunt incontestabile, dar nu este încă prea târziu, consideră John Kerry

Datele ştiinţifice ale modificărilor climatice sunt o realitate ‘incontestabilă’, dar nu este încă prea târziu pentru a acţiona, a apreciat luni secretarul de stat american John Kerry, în ajunul deschiderii Forumului Insulelor din Pacific /FIP/, transmite France Prese.

‘Ştiinţa este categorică. Este incontestabilă şi alarmantă’, a declarat John Kerry într-un mesaj video difuzat cu ocazia unei conferinţe dedicate climatului organizată de FIP la Majuro, în Insulele Marshall. ‘Dacă vom continua pe această cale, efectele de modificare climatică vor fi şi mai grave’, a spus el, pledând pentru o acţiune imediată şi fermă în vederea prezervării infrastructurilor, stabilităţii regionale, a sănătăţii publice şi a economiei.

Ţările-arhipelag din Pacific, reunite la Majuro, vor să obţină angajamente din partea marilor state poluante – printre care şi Australia – astfel încât acestea să îşi limiteze emisiile, subliniind că încălzirea climatică reprezintă o ameninţare directă pentru supravieţuirea acestor insule deasupra nivelului valurilor.

‘Sunt alături de voi în lupta împotriva schimbărilor climatice’, a asigurat John Kerry, notând însă că ar trebui ca populaţiile locale să se pregătească pentru consecinţele acestui fenomen şi creşterea apelor. Cele 15 state care participă la forum sunt ţările-arhipelag din Pacific, Papua-Noua Guinee, ţară săracă, dar bogată în resurse naturale subterane, precum şi cele două puteri regionale, Australia şi Noua Zeelandă.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.