Statele occidentale nu au convins Rusia că în Siria s-au folosit arme chimice

Informaţiile prezentate de statele occidentale în legătură cu presupusa folosire a armelor chimice în Siria nu au convins deloc Rusia, a declarat luni şeful diplomaţiei de la Moscova, Serghei Lavrov, citat de AFP şi EFE.

‘Ni s-au arătat câteva imagini în care nu există nimic concret: nici hărţi, nici nume, nici dovezi că probele au fost culese de profesionişti. Ceea ce ne-au arătat în trecut şi mai recent partenerii noştri americani, cât şi britanicii şi francezii nu ne convinge absolut deloc’, a spus Lavrov într-un discurs rostit la prestigiosul Institut de relaţii internaţionale de la Moscova. El mai critică şi faptul că în documentele prezentate nu se face referire la îndoielile serioase emise de numeroşi experţi cu privire la imaginile cu presupusul atac chimic, care pot fi văzute pe internet.

Secretarul american de Stat, John Kerry, a afirmat cu o zi în urmă că ţara sa deţine dovezi, printre care se regăsesc probe de păr şi sânge ale victimelor, care atestă că regimul sirian a folosit gaz sarin într-un presupus atac cu arme chimice, la 21 august, în apropiere de Damasc, în urma căruia, potrivit Washingtonului, au fost ucise 1.429 de persoane.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.