Turcia: Atacuri limitate ar agrava situaţia în Siria

O acţiune militară limitată ar agrava dificultăţile în Siria, a apreciat duminică premierul turc Recep Tayyip Erdogan, care este în favoarea unei intervenţii de mare amploare în Siria, relatează AFP.

‘Vă amintesc că măsurile temporare nu sunt suficiente, nu vor fi niciodată suficiente în Siria’, a declarat premierul turc în cursul unei reuniuni la Istanbul.

‘Lovirea unor obiective locale nu ne apropie de o soluţie, ci agravează situaţia în Siria’, a declarat oficialul turc, subliniind că preşedintele sirian Bashar al-Assad trebuie ‘să renunţe imediat la funcţii şi să plece într-o ţară care va fi de acord să-l primească’.

Premierul turc a afirmat deja de vineri că ţara sa nu se va mulţumi cu o operaţiune limitată, apreciind că obiectivul unei intervenţii militare internaţionale ar trebui să fie ‘ constrângerea regimului să abandoneze’ puterea.

Preşedintele SUA Barack Obama a declarat că SUA sunt pregătite să atace Siria şi vor ataca regimul de la Damasc însă nu înainte de o consultare cu legislativul american, conform unui comunicat difuzat sâmbătă.

Dezbaterile din Congres cu privire la o eventuală intervenţie militară americană în Siria, solicitate de preşedintele Barack Obama, vor începe luni, 9 septembrie, au anunţat de asemenea responsabili republicani din Camera Reprezentanţilor.

Turcia, ţară membră NATO, care a întrerupt relaţiile cu regimul sirian, fostul său aliat, s-a angajat să se alăture unei coaliţii anti-Damasc, chiar fără un consens în cadrul ONU(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.