Victor Ponta: Un referendum pentru Roşia Montană e o idee bună, dar după dezbaterea parlamentară

Organizarea unui referendum pe tema proiectului de la Roşia Montană ar putea fi o idee foarte bună, a declarat luni premierul Victor Ponta, copreşedinte al USL, ca reacţie la afirmaţiile pe această temă făcute de preşedintele Traian Băsescu.

Şeful Executivului a pledat însă, înainte de aceasta, pentru o dezbatere în Parlament, pe care îl consideră singurul for legitim şi constituţional pentru un astfel de demers.

„E dreptul preşedintelui să facă un referendum şi cred că e o idee bună, dar un referendum se face după o informare. (…) Dacă preşedintele ţării, conform atribuţiilor Constituţionale, consideră util să declanşeze un Referendum, cred că e o idee foarte bună. De altfel, noi am mai vorbit de aşa ceva, de consultare înainte de referendum în cadrul Parlamentului, cu toţi cei care au opinii pro şi contra, care gândesc într-un fel sau altul. E locul ideal de dezbatere şi informare. După care mergem la referendum şi se poate decide în mod democratic”, a spus premierul, într-o conferinţă de presă de la sediul USL.

Citeste si:  Ministrul Muncii despre proiectul Roşia Montană: Avem bogăţii, dar avem şi foarte mulţi ipocriţi

Preşedintele Traian Băsescu a declarat luni că nu exclude posibilitatea să organizeze un referendum pe tema proiectului de la Roşia Montană în acelaşi timp cu alegerile europarlamentare, catalogând drept un gest de „laşitate” trimiterea unei legi pe această temă în Parlament.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
1 Comentariu
  1. Nelu spune

    Trebuia să facă un referendum pentru trecerea la capitalism, asta după tămbălăul din 89.tl43

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close