APIA: 300 milioane euro pentru plăţi în avans destinate fermierilor în Campania de sprijin pe suprafaţă 2013

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a previzionat aproximativ 300 milioane de euro pentru plata în avans, începând cu 5 septembrie, a unor sume destinate fermierilor prin Campania de sprijin pe suprafaţă 2013.

Plăţi în avans vor fi acordate în cadrul măsurilor: 211 ‘Plăţi pentru zona montană defavorizată’, 212 ‘Plăţi pentru zone defavorizate – altele decât cele montane’ şi 214 ‘Plăţi pentru agromediu’, din Axa II – Campania 2013, se arată într-un comunicat al APIS, remis, marţi.

‘Acordarea plăţilor în avans este justificată de necesitatea pregătirii unor măsuri administrative care să asigure efectuarea plăţilor către toţi solicitanţii, până la finalul implementării PNDR 2007 – 2013, dar şi pentru a veni în sprijinul fermierilor în vederea acoperirii cheltuielilor necesare pentru înfiinţarea culturilor de toamnă şi pentru a încuraja respectarea bunelor practici agricole şi de mediu’, se precizează în documentul citat.

În context, APIA arată că, în conformitate cu prevederile art. 9, alin. (2) al Regulamentului (CE) nr. 65/2011, Statele Membre pot decide să plătească, în cadrul angajamentelor încheiate de beneficiarii măsurilor Axei II din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR), un avans în cuantum de până la 75% din suma cuvenită fermierilor care au depus cereri de plată în cadrul Campaniei de sprijin pe suprafaţă 2013. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și
Loading...

9 Comentarii
 1. Ion spune

  Efectiv cand incep platile ?

 2. vasile spune

  a incasat cineva avansul?

 3. Mara spune

  Nu a incasat nimeni, conturile sunt goale, mama lor de guvernanti…mint ca din 5 septembrie se dau banii! Au plecat hotii portocali si avem acu pe alti hoti rosii si galbeni. Ba APIA, noi vrem banii europeni destinati subventiilor agricole nu banii guvernului Ponta!

 4. doroteea spune

  din 5 septembrie si pana acum sunt destule zile,nimeni nu a primit nici un ban ,probabil ca in 32 decembrie 2013 se va plati

 5. vatra dornei spune

  Minciuni,minciuni si numai minciuni.

 6. aurel spune

  Mai oameni buni, nu aveti un sentiment de greata si revolta ? Nu credeti ca ar trebui sa renuntam la tipul acesta de stat ? Nu apreciati ca, natia aceasta ar trebui sa fie condusa de romani adevarati pentru romani ? Nu simtiti nevoia sa iesiti in strada si sa-i dati jos atat pe parlamentari, guvern, cat si pe toti cei care au facut si fac politica, sa le puneti stampila pe vecie sa nu se mai poata cocota la nivelul in care ne pot escroca ? Nu credeti ca, tot sistemul bancar este o colcaiala de camatari, scursuri ale vestului ce ne-au fost bagate pe gat ca sa ne apuca si ultimul dumicat, pentru a fi datori in veci, pentru a ne vinde pana si obiceiurile si limba stramosilor ?

 7. john spune

  niste mincinosi notorii……….

 8. niculai spune

  ar trebui anunturi concrete .anul agricol a inceput deja. aratura de toamna e foarte importanta.

 9. gh. steclaru spune

  Guvernul ,MADR si salariatii Apia parca vad pe dracul cand incepand cu 5 sept era vorba sa faca deciziile si sa vireze banii in contul fiecarui fermier.La noi nu poti sa-ti faci nici un plan bazandu-te pe plata subventiilor.Cand au spus ca vor vira banii ,imediat au bagat pe fermieri la diferite controale ,spre a intarzia cat mai mult plata.N-au banii.Minciuni.Sunt fermieri care si patru ani la rand au „cazut la selectia la intamplare ” la control in teren .A participat vreun fermier la asa zisa selectie la intamplare?Nu.Totul rautate si razbunari.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.