Cascada Moara Dracilor din Munţii Lătoriţei – peisaj desprins din basme

Dintotdeauna cascadele prin fascinante căderi de apă au impresionat şi uimit prin frumuseţea lor oferind senzaţii de neuitat. Cascada Moara Dracilor se găseşte într-un cadru deosebit de pitoresc pe partea dreaptă a Munţilor Vlădeasa pe râul cu acelaşi nume.

Este situată în Munţii Lătoriţei, în Rezervaţia Iezerul Lătoriţei, o zonă mai puţin cunoscută turiştilor, dar în acelaşi timp un loc plin de frumuseţi care aşteaptă să fie descoperite.

Rezervația este situată lângă lacul de acumulare Galbenu și te surprinde la fiecare pas deoarece, pe lângă Cascada Moara Dracilor, în zonă mai există numeroase cascade atractive, lacuri și peisaje unice pentru turiști.

Cascada Moara Dracilor oferă un peisaj încântător, drept pentru care este considerat unul dintre cele mai importante obiective turistice de pe Valea Oltului. Cascada se bucură de o cădere a apei în 2 trepte şi o înălţime de 20-25 metri.

Stâncile calcaroase din zonă sunt înalte, spectaculoase şi dau locului un farmec şi o sălbăticie aparte. Când zăpada începe să se topească, brânduşele violete îndulcesc peisajul, îmblânzindu-l.

 Valea îngustă, mirosul pădurii de molid și căderea apei crează un peisaj desprins din basme.

 Accesul spre cascada se poate face de la Stâna de Vale sau de la Valea Drăganului.De la Stâna de Vale urmaţi marcajul cruce albastră, după care urmează un traseu de dificultate medie cu  o durată de 2 ore şi jumătate. De aici se poate ajunge pe Vărful Buteasa (1.792 m) sau la cabana Vlădeasa.

 

Citește și
3 Comentarii
 1. Iulian spune

  Voi mai înţelegeţi ceva? Eu nu! Două explicaţii ale unor locaţii ce se contrazic.Pozele sunt bune dar explicaţia este de nota 2.Trebuia să explicaţi clar în text că este vorba de două cascade diferite, cu acelaşi nume. Aşa cum le-aţi prezentat mai jos, ce să înţeleagă turistul?

  ,,Dintotdeauna cascadele prin fascinante căderi de apă au impresionat şi uimit prin frumuseţea lor oferind senzaţii de neuitat. Cascada Moara Dracilor se găseşte într-un cadru deosebit de pitoresc pe partea dreaptă a Munţilor Vlădeasa pe râul cu acelaşi nume.

  Este situată în Munţii Lătoriţei, în Rezervaţia Iezerul Lătoriţei, o zonă mai puţin cunoscută turiştilor, dar în acelaşi timp un loc plin de frumuseţi care aşteaptă să fie descoperite.”

 2. Iulian spune

  După ce aţi prezentat cele două cascade, urmează cireaşa de pe tort:
  ,,Cascada Moara Dracilor oferă un peisaj încântător, drept pentru care este considerat unul dintre cele mai importante obiective turistice de pe Valea Oltului. Cascada se bucură de o cădere a apei în 2 trepte şi o înălţime de 20-25 metri.”
  Mai apoi:
  ,,Accesul spre cascada se poate face de la Stâna de Vale sau de la Valea Drăganului.De la Stâna de Vale urmaţi marcajul cruce albastră, după care urmează un traseu de dificultate medie cu o durată de 2 ore şi jumătate. De aici se poate ajunge pe Vărful Buteasa (1.792 m) sau la cabana Vlădeasa.”

  Şi acum turistul se întreabă nedumerit: unde se află de fapt cascada Moara Dracilor? Pe valea Otului sau în zona Stâna de vale? Mulţi ştiu că în ambele locaţii, însă explicaţia, textul lasă mult de dorit….

 3. Popescu spune

  Cel care a scris articolul este un „pasionat” al muntelui. Cand vreodata vei ajunge in Muntii Latoritei pornind din Stana de Vale? Probabil a gasit pe undeva un text si a dat copy/paste.

  Cea mai apropiata localitate este Ciunget. Poti merge cu masina pana la Cab. Tudor Petrimanu (drum cam slab). Mai departe nu mai poti ajunge pentru ca sunt caderi de stanci si ramane sa mergi la pas pana la L. Galbenu, apoi sa gasesti poteca spre Cascada Moara Dracilor (nu apar marcaje) si Iezerul latoritei. Succes!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.