Nicolescu (CNIPMMR): Peste 90% dintre IMM-urile din România se autofinanţează

Un procent de 91,27% dintre Întreprinderile Mici şi Mijlocii din România se autofinanţează, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, Ovidiu Nicolescu, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR).

„În urma unei anchete realizate pe un eşantion de 1.858 întreprinzători din toată ţara, a reieşit că un procent de 91,27% dintre Întreprinderile Mici şi Mijlocii din România se autofinanţează. Acest procent a crescut în ultimul an cu 16,37%, în paralel cu scăderea cu 5% a creditelor bancare”, a afirmat Ovidiu Nicolescu.

Pentru a remedia această situaţie, CNIPMMR vine cu un set de opt propuneri, dintre care se numără creşterea transparenţei şi competiţiei în sectorul bancar; sprijinirea accesului la consultanţă pentru IMM-uri şi valorificarea, într-o măsură mai mare, a garanţiilor acordate prin intermediul Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii şi a Fondului Român de Contragarantare.

„Ministrul delegat pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediul de Afaceri şi Turism, Maria Grapini, ne-a promis că la începutul lunii octombrie va fi organizată o întâlnire între reprezentanţii instituţiilor bancare şi cei ai mediului antreprenorial, întâlnire la care va participa şi premierul Victor Ponta. Întâlnirea are ca principal scop creşterea gradului de transparenţă a relaţiilor dintre bănci şi IMM-uri”, a mai spus Ovidiu Nicolescu.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.