Nokia vinde către Microsoft producţia de telefoane mobile

Societatea Nokia va ceda activitatea de producţie de telefoane mobile grupului american Microsoft pentru un preţ de 5,44 miliarde de euro, au anunţat luni seară cele două companii.

După această tranzacţie, fostul lider mondial în producţia de telefoane mobile îşi va concentra activitatea pe servicii şi reţele, decizie calificată de preşedintele Nokia, Risto Siilasmaa, drept ‘cel mai bun drum pentru a merge mai departe, atât pentru Nokia cât şi pentru acţionarii ei’.

Din cele 5.44 de miliarde de euro, 3.79 de miliarde vor fi plătite pentru unitatea de producţie de telefoane mobile, inclusiv linia de producţia a smartphone-urilor Lumia, ce au ca sistem de operare Windows Phone, diferenţa de 1.65 de miliarde corespunzând drepturilor de utilizare a licenţelor de fabricaţie Nokia pentru 10 ani, compania americană având opţiunea ca ulterior să le achiziţioneze definitiv.

Tranzacţia se va realiza efectiv la începutul anului viitor, când circa 32.000 de angajaţi ai Nokia vor fi transferaţi către Microsoft.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.