Siria nu va figura în programul oficial al summitului G20 din Rusia

0

Dezbaterea internaţională privind războiul civil sirian şi o posibilă intervenţie militară în Siria nu vor figura în programul oficial al summitului G20 din această săptămână din Rusia, au declarat luni surse guvernamentale germane, citate de EFE.

Cea mai mare criză politică internaţională actuală va fi abordată exclusiv în cadrul întrevederilor informale, astfel că reuniunea la nivel înalt a reprezentanţilor principalelor economii industrializate şi emergente se va concentra pe probleme financiare şi comerciale, aşa cum s-a prevăzut iniţial.

Potrivit surselor citate, actualul conflict sirian va fi abordat în numeroase întâlniri bilaterale, în condiţiile în care principalii actori internaţionali implicaţi vor fi prezenţi la reuniunea la nivel înalt de joi şi vineri, de la Sankt Petersburg, precum SUA, Marea Britanie, Franţa, Rusia şi China.

Cancelarul german, Angela Merkel, va apăra în cadrul acestei reuniuni poziţia menţinută până în prezent de Germania conform căreia trebuie să se aştepte, mai întâi, raportul experţilor ONU şi apoi să se caute un acord între membrii permanenţi ai Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite în privinţa Siriei. Până în prezent, divergenţele de opinii între SUA, Marea Britanie şi Franţa, pe de o parte, şi Rusia şi China, pe de altă parte, au făcut imposibilă ajungerea la un acord la nivel internaţional pe acest subiect.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.