Victor Ponta: Nimeni nu va bloca ancheta în cazul lui Adriean Videanu

Premierul Victor Ponta a declarat luni, referindu-se la solicitarea DIICOT de începere a urmăririi penale în cazul lui Varujan Vosganian şi Adriean Videanu, că nu poate să comenteze în legătură cu acest subiect decât după ce se vor face toate precizările de rigoare şi a spus că „nimeni nu va bloca într-un fel ancheta”.

„Mă duc, mă informez, probabil că Parchetul a cerut urmărirea penală, nu? Nu pot să comentez până nu văd şi eu ce a spus Parchetul. În cazul de faţă nu pot să vorbesc după ce am citit prin presă. În mod sigur DIICOT face astăzi toate precizările de rigoare şi după aceea mă pronunţ în ceea ce priveşte activitatea Guvernului sau politicul, altfel nu am ce să mă pronunţ. Aştept să văd ce anume spune Parchetul şi până nu, nimeni nu va bloca într-un fel ancheta”, a spus Ponta, la Parlament.

Întrebat dacă se aşteaptă ca PNL să susţină din nou că este ţinta procurorilor, premierul a răspuns: „Videanu este liberal ? Videanu este un bandit internaţional, nu un liberal”.

Procurorul-şef al DIICOT, Alina Bica, a solicitat luni procurorului general Tiberiu Niţu să sesizeze Senatul şi pe preşedintele Traian Băsescu pentru formularea cererii de începere a urmăririi penale faţă de ministrul Economiei, Varujan Vosganian, şi faţă de fostul ministru Adriean Videanu, pentru săvârşirea infracţiunilor de complot şi subminarea economiei naţionale, în legătură cu facilitarea livrărilor de gaze naturale de Romgaz către SC Interagro, companie deţinută de omul de afaceri Ioan Niculae.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.