Camera Deputaţilor: Sesiunea de toamnă începe cu cinci deputaţi mai puţin

Începutul sesiunii de toamnă a adus la Camera Deputaţilor două demisii din funcţia de deputat, ale lui Ovidiu Silaghi şi Eduard Hellvig, care se mută la Parlamentul European, numărul total al aleşilor acestui for reducându-se de la 412, cât a fost iniţial, la 407.

Configuraţia Camerei Deputaţilor s-a schimbat după prima sesiune parlamentară, unii dintre deputaţi părăsind partidul pentru care au candidat. Marele perdant în acest sens este grupul Partidului Poporului – Dan Diaconescu, de la care au plecat 17 membri, urmat de Partidul Democrat Liberal, care are cu nouă deputaţi mai puţin.

Potrivit site-ului Camerei Deputaţilor, grupul parlamentar al PSD a rămas cu acelaşi număr de deputaţi, 160, ca şi la începutul mandatului, dar a suferit câteva schimbări. Au plecat doi deputaţi, Remus Cernea, care şi-a dat demisia, şi Aurel Nechita, care a rămas fără mandat pentru că era incompatibil, şi au venit doi: Constantin Vizitiu de la PDL şi Gheorghe Neţoiu de la Partidul Poporului – Dan Diaconescu.

Citeste si:  Bilanţul summitului NATO prezentat de Barack Obama: Părăsim Chicago cu un NATO mult mai puternic

Grupul PNL, care iniţial avea 100 de membri, are acum 99. Şi-au dat demisia din Camera Deputaţilor Eduard Hellvig şi Ovidiu Silaghi pentru a merge la Parlamentul European şi Dan Radu Ruşanu pentru a conduce Autoritatea de Supraveghere Financiară. A mai plecat din Parlament George Becali, iar Diana Tuşa a devenit deputat independent. Au venit în schimb Mihai Stănişoară, fost lider de grup la PDL, doi foşti membri PDL şi unul PP-DD.

PDL a pierdut nouă deputaţi. Iniţial avea 56, acum mai are 47, după ce marţi Clement Negruţ şi Eugen Tomac şi-au anunţat în plen demisia din partid.

Citeste si:  Christine Lagarde: Economiile emergente îşi pierd avântul

De la PP-DD au plecat 17 deputaţi într-o singură sesiune parlamentară, în frunte cu liderul de grup, Radu Popa. Iniţial, grupul avea 48 de membri, acum mai are 31.

Grupul PC este cel care şi-a mărit structura cel mai mult dintre toate grupurile, avea 13 deputaţi, iar acum are 18, prin urmare a câştigat 5 membri, cei mai mulţi dintre ei de la PP-DD.

În acest moment, la Cameră activează 16 deputaţi independenţi, care încă nu s-au afiliat unui grup. Unii au încercat să facă un grup parlamentar de sine stătător, dar noul Regulament al nu permite acest lucru.

Citeste si:  3,9 milioane de lei pentru sistemul de implementare a Arhivei Digitale Radio a SRR

În ce priveşte numărul total de deputaţi, lucrurile s-au schimbat. Dacă la începutul mandatului erau în total 412 aleşi, acum au mai rămas 407, întrucât nu s-au organizat alegeri pentru cinci colegii rămase vacante după plecarea lui Dan Radu Ruşanu, George Becali, Aurel Nechita, Ovidiu Silaghi şi a lui Eduard Hellvig.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close