EUR
4,76 RON
(-0.04%)
USD
4,21 RON
(+0.21%)
GBP
5,56 RON
(-0.02%)
CHF
4,24 RON
(+0.04%)
AUD
2,98 RON
(+0.27%)
CAD
3,13 RON
(+0.21%)
BGN
2,43 RON
(+0.06%)
RUB
0,07 RON
(+0.03%)
ZAR
0,29 RON
(+0.21%)
BRL
1,08 RON
(+0.61%)
CNY
0,63 RON
(+0.22%)
INR
0,06 RON
(+0.17%)

Constanţa: Creştere cu 5% a turiştilor la Mamaia în sezonul 2013; scădere în staţiunile din sud

0

Sezonul estival 2013 a adus o creştere uşoară cu 5% a numărului de turişti în staţiunea Mamaia faţă de anul anterior, însă în staţiunile din sudul litoralului a fost o scădere accentuată a turiştilor înregistraţi, a declarat marţi, Corina Martin, preşedintele Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Litoral-Delta Dunării.

„A fost un sezon destul de dificil, plin de provocări, dar şi de evenimente. În ce priveşte numărul turiştilor avem o creştere uşoară în Mamaia, până spre 5 %, per total, prin comparaţie cu anul trecut, o scădere însă mai accentuată în sudul litoralului. Cred că este mai important că am reuşit să atragem o imagine favorabilă litoralului românesc în acest an decât că poate nu stăm foarte bine în privinţa numărului de turişti. Am avut o campanie puternică de promovare pe care am reuşit să o ducem cu ajutorul presei şi astfel am reuşit, cred eu, să atragem un capital de imagine pozitivă pentru litoralul românesc”, a afirmat Martin într-o conferinţă de presă.

Conferinţa a fost organizată în deschiderea Târgului de de Turism „Bursa Litoral – Delta Dunării 2014”, găzduit de Pavilionul Expoziţional din Mamaia.

Martin a arătat că această campanie de promovare va fi continuată atât pe piaţa românescă, cât şi pe alte pieţe internaţionale care sunt de interes în acest moment.

Reprezentata turismului litoral a mai apreciat că anul acesta veniturile realizate de operatorii de pe litoral sunt mai mici faţă de sezonul anterior, situaţie generată de bugetele familiale afectate de criză, motiv pentru care nu se întrevăd creşteri de tarife pe litoral în anul 2014.

„O concluzie poate mai puţin plăcută a acestui sezon este aceea că românii au avut un buget de vacanţă mai redus faţă de anul trecut, deci au cheltuit mai puţin, au consumat mai puţin pe litoralul nostru, asta fiind legat de nivelul trai şi de puterea de cumpărare, limitată. Important este că deşi au ales să stea mai puţine nopţi la mare sau să consume mai puţin în anumite domenii de servicii, au ales în continuare totuşi să meargă în vacanţă şi au mers în vacanţă pe litoralul românesc. Pentru anul viitor nu sunt estimate creşteri de preţuri pe litoral, din ceea ce am discutat cu hotelierii şi cu agenţiile de turism. Suntem prudenţi în continuare, nu avem motive să ne gândim de acum la creşteri de tarife sau de profit. Trebuie să consolidăm această creştere mică pe care am înregistrat-o cel puţin în Mamaia, în sezonul 2013, şi ne preocupă practic să continuăm acest ritm. Românii nu au putere de cumpărare foarte mare şi este mult mai sănătos să gândim aşa în vremuri de criză”, a apreciat Corina Martin.

În cadrul Târgului de Turism „Bursa Litoral – Delta Dunării 2014” îşi prezintă marţi şi miercuri ofertele pentru anul viitor aproximativ 150 de hotelieri şi agenţii de turism, pe lângă sesiunile de contractări a locurilor de cazare fiind organizate şi ateliere de lucru dedicate promovării Deltei.

Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Litoral-Delta Dunării intenţionează să fie prezentă cu Înscrieri Timpurii – Litoral 2014 şi la Târgul de Turism al României din noiembrie, şi nu doar la ediţia de primăvară, aşa cum obişnuia în anii anteriori.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.