Iaşi: Una dintre bombele neexploatate găsite lângă Aeroportul Internaţional are 250 kilograme

Bombele de aviaţie rămase neexplodate din timpul celui de-al Doilea Război Mondial şi care au fost găsite miercuri dimineaţa lângă pista Aeroportului Internaţional Iaşi, au calibre care variază între 70 şi 250 de kilograme, au declarat reprezentanţii Inspectoratului Situaţii de Urgenţă.

Astfel, cele şase bombe descoperite de muncitorii care lucrau la prelungirea pistei Aeroportului Internaţional au calibre de 250 kilograme, 150 kilograme, 80 de kilograme şi, respectiv, 70 de kilograme, a precizat Silvia Bolohan, purtătorul de cuvânt al ISU Iaşi.

Citeste si:  Europarlamentarii PSD atrag atenţia că România riscă procedura de infringement din cauza noului Cod al muncii

„Va trebui asigurat un poligon cu o suprafaţă de siguranţă de cinci kilometri. Urmează ca echipa pirotehnică şi specialiştii ISU să identifice mai multe terenuri pentru ca proiectilele să fie distruse în siguranţă. Proiectilele vor fi distruse câte două, în mai multe misiuni”, a evidenţiat oficialul ISU.

Cele şase proiectile au fost descoperite miercuri de muncitorii care lucrează la breteaua ce prelungeşte pista aeroportului ieşean de la 1.800 la 2.400 metri. Alte două bombe de aviaţie, de calibru 35 şi 70 de kilograme, au fost găsite marţi seara tot de către muncitorii de pe şantier.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close