România a urcat două poziţii în topul celor mai competitive ţări din lume

Forumul Economic Mondial (WEF) a prezentat miercuri Raportul Competitivităţii Globale 2013-2014, ediţie în care România a urcat două poziţii comparativ cu anul trecut, ocupând locul 76, informează un comunicat de presă al WEF.

Scorul general obţinut de România este de 4,13 puncte (în creştere faţă de 4,07 puncte anul trecut) pe o scală de la unu la şapte. Înaintea României se află state precum Polonia (locul 42), Cehia (46), Ungaria (63) şi Croaţia (75). România devansează însă ţări precum Slovacia (78), Republica Moldova (89) şi Grecia (91).

În topul celor mai competitive state din lume, Elveţia şi-a păstrat poziţia de lider mondial pentru al cincilea an consecutiv (cu un scor de 5,67 de puncte), urmată de Singapore şi Finlanda. Germania a urcat pe locul patru devansând SUA.

Indonezia a înregistrat una din cele mai mari creşteri în acest an urcând 12 poziţii până pe locul 38. În schimb, unele din statele din Orientul Mijlociu au înregistrat cele mai mari scăderi, de exemplu Egiptul a pierdut 11 locuri până pe poziţia 118 în timp ce Iranul a pierdut 16 locuri până la poziţia 82.

Studiul WEF a fost realizat pe baza intervievării a 15.000 de directori de companii din 144 de ţări.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.