EUR
USD
GBP
CHF
AUD
CAD
BGN
RUB
ZAR
BRL
CNY
INR

Iranul „va sprijini Siria până la capăt”, spune un general iranian

0

Iranul ‘va sprijini Siria până la capăt’ în faţa posibilei agresiuni militare din partea unei coaliţii conduse de SUA, a declarat generalul Qasem Soleimani, comandantul unităţii de elită Al-Qods, divizie a Corpului Gardienilor Revoluţiei Islamice, informează ITAR-TASS.

‘SUA nu aspiră să apere drepturile omului în Siria. Scopul lor este de a anihila forţele de rezistenţă /faţă de Israel/’, a declarat Soleimani.

Generalul iranian a atenţionat că, pentru înlăturarea preşedintelui Bashar al-Assad de la putere, Washingtonul va face uz atât de presiuni politice, cât şi de metode speciale, între care şi trimiterea de combatanţi ai Al-Qaida pe teritoriul sirian. După cum afirmă comandantul iranian, ‘95% dintre combatanţii opoziţiei siriene sunt străini, iar ceilalţi sunt dezertori din armata siriană şi islamişti locali’.

De asemenea, Soleimani şi-a exprimat convingerea că ‘ultima justificare inventată de Casa Albă pentru a ataca Siria nu va duce la rezultatul dorit de americani’.

La rândul său, ministrul iranian al apărării, Hossein Dehgan, a exclus participarea directă a Iranului în posibilul conflict din Siria. ‘Sirienii deţin ei înşişi sisteme de apărare antirachetă’, a spus Dehgan.

Preşedintele Iranului, Hassan Rohani, a declarat miercuri că orice agresiune împotriva Siriei ‘nu doar va avea o influenţă negativă în regiune, ci se va şi răsfrânge asupra aliaţilor SUA din Orientul Mijlociu /OM/’. ‘Plecând de la obligaţiile sale religioase şi umanitare, Iranul va face tot posibilul pentru a ajuta poporul sirian în cazul apariţiei oricărei probleme’, a subliniat Rohani.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.