Numărul bombelor de aviaţie descoperite lângă pista de pe Aeroportul Iaşi a ajuns la 15

Mai multe proiectile rămase neexplodate din timpul celui de-al Doilea Război Mondial au fost găsite joi, în apropierea Aeroportului Internaţional Iaşi, în zona în care se lucrează pentru prelungirea pistei de rulare, numărul acestora ajungând la 15.

Purtătorul de cuvânt al ISU Iaşi, Silvia Bolohan, a declarat, joi, că la aeroport s-a deplasat o echipă de pirotehnişti, după ce aceştia au fost anunţaţi prin serviciul 112 că au fost găsite încă şapte bombe de aviaţie rămase neexplodate din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Potrivit sursei citate, fiecare din cele şapte bombe descoperite joi are calibrul de 70 de kilograme.

Miercuri, în apropierea pistei Aeroportului Internaţional Iaşi, unde se lucrează la breteaua de prelungire a pistei de la 1.800 la 2.400 metri, au fost găsite şase bombe de aviaţie ce au calibre cuprinse între 70 şi 250 de kilograme, iar marţi după amiază au mai fost găsite alte două bombe de aviaţie, de calibru 35 şi 70 de kilograme.

”În acest moment echipa pirotehnică se află la faţa locului. E posibil ca în zonă să fie mai multe bombe. Colegii noştri din echipa pirotehnică lucrează la asanarea terenului”, a spus Silvia Bolohan.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.