Pădurea, nu lemnul, este cea mai importantă avere a României, consideră prezentatorul „Wild Carpathia”

‘Pădurea este cea mai importantă avere a României, nu lemnul. Nu abilitatea de a moderniza, ci abilitatea şi dorinţa de a prezerva moştenirea rurală va sprijini şi va genera cel mai important venit pe viitor’, a apreciat Charley Ottley, prezentatorul seriei de succes ‘Wild Carpathia’.

Ottley şi-a împărtăşit impresiile legate de experienţa filmării în România într-un mesaj postat pe blogul Ambasadei Marii Britanii la Bucureşti, în perspectiva premierei europene a celei de-a doua serii ‘Wild Carpathia’, joi pe postul de televiziune Travel Channel.

‘România este o ţară minunată şi fascinantă. Populaţia sa este caldă, prietenoasă, muncitoare şi mândră. Însă exploatarea resurselor sale naturale de către companii occidentale mari care oferă motivaţii financiare pentru a ruina ţinuturi pastorale cu o agricultură intensă şi păduri virgine cu o despădurire nebunească trebuie să înceteze’, a explicat el. ‘Cea mai importantă avere a României este pădurea’, a subliniat Ottley.

Prezentatorul britanic a făcut aceste comentarii în contextul în care partea a doua a seriei ‘Wild Carpathia’ – prima parte a miniseriei fiind lansată în octombrie 2011 -, în care este promovată România, va avea premiera la nivel european, inclusiv în România, pe televiziunea internaţională Travel Channel, joi, de la ora 19:00.

‘În urmă cu trei ani, când am început să lucreze la seria ‘Wild Carpathia’ împreună cu coproducătorul şi cameramanul Alasdair Grant şi cu ajutorul lui Paul Lister şi al The European Nature Trust nu ştiam cât de bine va fi primit acest program’, a mărturisit Ottley. El îşi aminteşte că la momentul respectiv, deşi existau multe show-uri axate pe gastronomie şi turism, nu fusese încă difuzat un program de explorare a mediului înconjurător.

‘Cream un nou gen. De atunci pare acum să fi trecut o veşnicie, iar ‘Wild Carpathia’, datorită amabilei implicări a prinţului Charles, a devenit un fenomen internaţional şi cel mai vizionat program difuzat de Travel Channel în cei 26 de ani de la lansarea acestei televiziuni’, a remarcat Charlie Ottley.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.