Ponta: Îmi doresc ca România să asigure stabilitate tuturor investitorilor serioşi

Premierul Victor Ponta a reiterat joi, la Călăraşi, că îşi doreşte ca România să asigure stabilitate investitorilor serioşi, care contribuie la creşterea economică a ţării.

„Îmi doresc ca România să asigure stabilitate tuturor investitorilor serioşi şi ca în anii care urmează să văd o dezvoltarea a investiţiei, mai multe locuri de muncă, taxe în bugetul local şi cel de stat, dar mai ales încredere”, a spus Victor Ponta, la inaugurarea unei linii de producţie de sticlă laminată la fabrica Saint-Gobain Glass.

Creşterea economică se bazează pe exporturi, pe dezvoltarea investiţiilor private şi pe accesarea fondurilor europene, a arătat şeful Executivului.

„Acea companie care creează un loc de muncă în România merită mulţumirile oricărui Guvern. Înţeleg că dumneavoastră trebuie să vă mulţumesc de 500 de ori, pentru că e vorba de 500 de familii care au un venit şi care îşi leagă viaţa profesională de succesul acestei investiţii”, a afirmat Victor Ponta.

Premierul a vorbit şi despre rolul investitorului în dezvoltarea economică a Călăraşului, precizând că o parte importantă a producţiei de la Călăraşi merge în creşterea exporturilor României.

„Anul acesta, acea creştere economică de 1,8% de la începutul anului se bazează pe exporturi, pe dezvoltarea investiţiilor private şi pe accesarea fondurilor europene, un domeniu în care am reuşit să atragem fonduri importante exact pentru creşterea eficienţei energetice clădirilor din România”, a adăugat Ponta.

Saint-Gobain Glass a inaugurat joi o nouă linie de producţie a sticlei laminate în cadrul fabricii de la Călăraşi, după o investiţie de 6 milioane de euro. Aproximativ 45% din producţia de sticlă laminată va ajunge la export în 13 ţări.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.