Principesa Margareta: Casa Regală va sprijini salvgardarea şi înflorirea valorilor de la Roşia Montană

Casa Regală va sprijini, în orice fel posibil, salvgardarea şi înflorirea virtuţilor şi valorilor de la Roşia Montană, afirmă principesa Margareta.

„Casa Regală a României, care a fost martora directă a prăbuşirilor identitare, instituţionale şi economico-sociale din a doua jumătate a secolului trecut, nu are cum să fie indiferentă la drumul Roşiei Montană în viitor. Alături de Academia Română, de Bisericile Ortodoxă şi Catolică şi de societatea civilă, Familia noastră va sprijini, în orice fel posibil, salvgardarea şi înflorirea virtuţilor şi valorilor Roşiei Montană, aşa cum s-au dăltuit ele timp de două mii de ani”, se precizează într-un comunicat al Biroul de Presă al Regelui Mihai I, transmis, miercuri.

În comunicat, semnat, în numele Familiei Regale, de principesa Margareta, se mai arată că „virtuţile şi personalitatea Roşiei Montană îşi trag seva din destinul ei aproape unic”, aşezarea posedând „o tradiţie bi-milenară, iar uimitoarele sale galerii, păstrate în vreme, vorbesc despre epoca daco-romană, despre cea medievală şi despre cea modernă”, dar şi „o frumuseţe naturală şi o tradiţie vie, care sălăşluiesc deopotrivă în armonia naturii şi în sufletele şi minţile oamenilor care o locuiesc”.

Potrivit sursei citate, „multe sunt motivele pentru care Roşia Montană ar trebui să fie un exemplu de conectare, armonie, prosperitate şi un model de dezvoltare europeană din Mileniul III, din păcate, felul în care ţinutul a fost tratat în ultimii patruzeci de ani atentând serios la prezentul şi viitorul lui”.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.