SIF-urile vor să formeze un consorţiu care să se implice în rezolvarea situaţiei Oltchim

0

Societăţile de Investiţii Financiare vor să formeze un consorţiu care să se implice în rezolvarea situaţiei Oltchim, intenţia fiind aceea de a investi într-un proiect de integrare a combinatelor Oltchim Râmnicu Vâlcea şi Chimcomplex Borzeşti.

Această intenţie a fost anunţată, joi, în cadrul unei discuţii pe tema redresării şi atragerii de investiţii la combinatul chimic de la Oltchim, pe care ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a purtat-o cu George Mucibabici, preşedinte al Deloitte, Ştefan Vuza, preşedintele SCR Grup, şi Costel Ceocea, preşedintele SIF Moldova, informează Ministerul Economiei, printr-un comunicat.

La discuţie au participat şi Hein van Dam, partener Deloitte, Virgiliu Băncilă, preşedintele executiv SCR Grup, şi Paul Miclăuş, consilier personal al ministrului Vosganian.

‘În acest context, preşedintele SIF Moldova a anunţat iminenţa formării unui consorţiu al SIF-urilor, care doreşte să se implice în rezolvarea situaţiei Oltchim, considerat un proiect de interes naţional. În opinia partenerilor de dialog, acest consorţiu este interesat de funcţionarea combinatului după privatizare şi, de aceea, intenţia lor este aceea de a investi într-un proiect de integrare a combinatelor Oltchim Râmnicu Vâlcea şi Chimcomplex Borzeşti, care are ca puncte forte poziţia geografică avantajoasă, pieţe internaţionale de desfacere, care pot absorbi 70% din producţia Oltchim şi Chimcomplex, instalaţii modernizate, în marea lor majoritate, competitive din punct de vedere al costurilor’, se menţionează în comunicat.

De asemenea, în opinia acestora, un avantaj îl reprezintă şi faptul că Oltchim este singura capacitate de acest fel din Uniunea Europeană şi ar aduce un plus de valoare economiei româneşti.

În cadrul discuţiilor, au fost solicitate informaţii cu privire la stadiul procedurii de insolvenţă, precum şi unele detalii suplimentare legate de situaţia economico – financiară a societăţii.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.