Zece zile de Oktoberfest la Braşov

Peste 1000 de hectolitri de bere, muzică şi dansuri populare româneşti şi germane, concursuri cu premii, muzică tradiţională bavareză, specialităţi culinare germane, toate se vor găsi la cea de a cince a ediţie a Festivalului „Oktoberfest”, care se desfăşoară în perioada 6-15 septembrie pe Arena sportivă „Ion Ţiriac” din Braşov, în organizarea Clubului Economic German din Braşov.

Organizatorii au precizat că, pentru ediţia din acest an a festivalului, a fost montat pe Arena „Ion Ţiriac” cel mai mare cort folosit până acum în România, de 85 de metri lungime, 40 de metri lăţime, 12 metri înălţime, care poate adăposti 7.200 de persoane care ar putea sta la 1200 de de mese de câte şase locuri fiecare. Pe terasa festivalului va fi montat al doilea cort, iar pentru comercianţi un al treilea.

Festivitatea de deschidere are loc vineri, începând cu ora 15.00, cu tradiţionala paradă Oktoberfest, care începe din faţa primăriei şi va continua pe strada Mureşenilor-Poarta Ecaterina-Arena „Ion Ţiriac”, unde se va da cep butoiului cu bere. Trupa 6 din Braşov, alături de Aalbachtal Expres şi Rocky 5 (Germania) vor evolua pe scena festivalului alături de alţi tineri muzicieni din Braşov.

Luni va fi ziua multiculturalităţii, fiiind prezentate tradiţiile maghiare, săseşti, greceşti, obiceiuri şi folclor din Ţara Bârsei.

Concurentele care participă la Miss Oktoberfest nu trebuie să aibă 90-60-90 şi nici nu există o limită de vârstă, ci să facă faţă probelor din concurs, cântatul în timp ce mânâncă turtă dulce şi striptease pe ritmuri de muzică bavareză. Câştigătoarea va primi câtă bere poate duce împreună cu grupul ei de prieteni.

Organizatorii festivalului anunţă o ediţie deosebită în acest an şi speră ca numărul vizitatorilor să fie mult mai mare decât anul trecut, când manifestările s-au desfăşurat doar pe parcursul a cinci zile, timp în care s-au băut 125.000 de pahare cu bere, s-au consumat 27.845 de cârnaţi bavarezi Turinger, iar pentru buna desfăşurare a festivalului au lucrat 315 persoane.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.