Eu votez săptămâna viitoare în Parlament legea privind câinii fără stăpân, declară premierul Ponta

Premierul Victor Ponta a subliniat joi necesitatea ca săptămâna viitoare Parlamentul să ia o decizie clară cu privire la problema câinilor fără stăpân, afirmând că va vota proiectul de lege aflat în dezbatere finală în Legislativ.

Întrebat la Călăraşi dacă, în cazul organizării unui referendum privind eutanasierea câinilor fără stăpân, ar vota pentru sau împotriva acestei măsuri, Ponta a răspuns: „Eu votez săptămâna viitoare legea din Parlament”.

El a spus că o consultare populară niciodată nu i se pare inutilă, dar că săptămâna viitoare „avem ocazia să adoptăm legea”.

„Nu populaţia va trebui să o implementeze, ci va trebui să o implementeze autorităţile locale”, a justificat Ponta.

Şeful Executivului a susţinut că după tragedia de la începutul acestei săptămâni, când un copil a fost omorât de un câine în Bucureşti, soluţionarea acestei probleme nu mai poate fi amânată.

„Trebuie luată o decizie foarte clară şi din partea mea există tot sprijinul ca săptămâna viitoare proiectul care e în fază finală la Camera Deputaţilor, după consultarea cu autorităţile locale, să se adopte clar o decizie şi să fie implementată”, a spus Ponta.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
2 Comentarii
  1. K2 spune

    …… daca era copilul unui parlamentar, ce se intampla? mai asteptau sa treaca legea existenta prin parlament? ponta, daca era ma copilul tau? de ce nu a fost rezolvata problema lor pana acum? simplu: sumele respective se scurg catre partidele politice? de ce nu se doreste eutanasierea lor? pai se inchide un „robinet de la care curg bani”, si vin europarlamentarele, acusi acusi trec patru ani si incepe iar campania electorala……….nu? cine doreste sa-i ia acasa, sa-i creasca, sa raspunda pt. ei ca si pt. faptele unui copil. singura solutie : eutanasierea.

  2. alex spune

    votez pentru , orice stat si in orice stat civilizat in cazul in care nu poate fi adoptat un animal merge la somnic apoi la crematoriu , jos cu toate jigodiile de caini care au umplut strazile si o spun din prisma unui stapan de caine , insa ceea ce se intampla este strigator la cer , trezirea si la somn cu toate jivinele fara stapan ! la zoo cu ei!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.