EUR
4,76 RON
(+0.1%)
USD
4,20 RON
(+0.11%)
GBP
5,55 RON
(+0.19%)
CHF
4,23 RON
(+0.05%)
AUD
2,98 RON
(-0.16%)
CAD
3,13 RON
(-0.01%)
BGN
2,43 RON
(-0.04%)
RUB
0,07 RON
(-0.65%)
ZAR
0,29 RON
(-0.98%)
BRL
1,09 RON
(-1.08%)
CNY
0,63 RON
(+0.01%)
INR
0,06 RON
(-0.28%)

Guvernul de la Cairo anunţă că „va lovi cu o mână de fier” pe oricine ameninţă securitatea naţională

0

Guvernul interimar în Egipt a declarat joi că ‘va lovi cu o mână de fier’ pe oricine ameninţă securitatea naţională, în contextul tentativei de atentat care l-a vizat în cursul dimineţii pe ministrul egiptean de interne, transmite AFP.

‘Acest act criminal nu va împiedica guvernul să se opună terorismului cu forţă şi hotărâre şi să lovească cu o mână de fier pe oricine ameninţă securitatea naţională. Şi asta, până la revenirea stabilităţii’ în ţară, a declarat executivul de la Cairo.

Joi dimineaţa, o bombă a explodat la trecerea convoiului ministrului de interne Mohammed Ibrahim, în apropierea locuinţei sale din Cairo. Două ore mai târziu, oficialul egiptean a apărut la televiziunea de stat, denunţând ‘o tentativă laşă’ de asasinat comisă cu o bombă care a explodat la distanţă şi a distrus patru maşini din convoiul său, făcând ‘numeroşi răniţi’ printre gărzile care îl escortau. Referindu-se la dispersarea sângeroasă a manifestanţilor pro-Morsi din 14 august, oficialul egiptean a declarat: ‘Am prevenit la momentul împrăştierii (manifestanţilor adunaţi) din pieţele Rabaa al-Adawiya şi Nahda că va exista un val de terorism, era previzibil’.

Poliţia, la ordinele lui Ibrahim, s-a aflat în prima linie a acestei operaţiuni care s-a transformat într-o baie de sânge şi care s-a soldat cu sute de morţi printre manifestanţi, la 14 august.

Un înalt responsabil din Ministerul de Interne egiptean a declarat pentru AFP, sub protecţia anonimatului, că o maşină-capcană a explodat la trecere convoiului lui Ibrahim în apropierea locuinţei sale din cartierul Nasr City. Comunicatul oficial a făcut referire la explozia unei ‘bombe’. Zece ofiţeri de poliţie au fost răniţi în atentat, potrivit responsabililor serviciilor de securitate.

Agenţia oficială de presă Mena a anunţat că şoselele care duc spre minister, din centrul oraşului, au fost imediat blocate de poliţie.

Este primul atentat cu maşină-capcană comis la Cairo după mai mulţi ani.

Destituirea şi arestarea preşedintelui Mohamed Morsi de către armată, la 3 iulie, au declanşat un val de violenţe soldate cu peste o mie de morţi în întreaga ţară, majoritatea din rândul manifestanţilor islamişti. În acelaşi timp, atacurile împotriva forţelor de ordine s-au înmulţit în special în Peninsula Sinai, dar şi în alte oraşe.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.