Liviu Dragnea: Legea privind câinii fără stăpân ar putea fi adoptată săptămâna viitoare

Vicepremierul Liviu Dragnea, ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei, a declarat că problema câinilor fără stăpân a fost şi ea dezbătută la întâlnirea cu primarii de comune de joi, pentru că afectează toate comunităţile, adăugând că este posibil ca săptămâna viitoare să fie adoptat proiectul legii în domeniu aflat în Parlament.

„Da, am discutat, problema câinilor afectează toate comunităţile. CCR a retrimis legea iniţială la Parlament, dar vreau să lămurim lucrurile. Curtea nu a declarat ca neconstituţională posibilitatea eutanasierii, ci obligă, aşa cum e normal, la o succesiune clară, ca să fie ultima soluţie. Probabil săptămâna viitoare, undeva la mijlocul săptămânii, s-ar putea ca acest subiect să fie închis ca reglementare. Poate vom putea adopta legea, urmând să mai fie un pachet de acţiuni care să ajute în privinţa asta şi trebuie să discutăm serios de problema financiară. Este uşor să dai sarcini primarilor printr-un act normativ, să îi obligi să facă adăposturi, dar închizi ochii când te uiţi în bugetul lor să vezi că nu au bani pentru aşa ceva. Un lucru este cert, în primul rând trebuie să protejăm vieţile oamenilor”, a spus Liviu Dragnea.

Un copil de patru ani a murit, la începutul acestei săptămâni, după ce a fost muşcat de câini pe un teren privat din zona Parcului Tei din Capitală.

Vicepremierul Liviu Dragnea i-a convocat joi pe reprezentanţii Asociaţiei Comunelor din România (AcoR) la o întâlnire la sediul Ministerului Dezvoltării Regionale, la care a participat şi premierul Victor Ponta.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.