Peste 1.400 de angajaţi de la CFR Marfă ar putea fi disponibilizaţi

Federaţia Mecanicilor de Locomotivă a primit notificare din partea CFR Marfă pentru disponibilizarea colectivă a unui număr de 1.416 angajaţi, din care 1.172 muncitori şi restul personal TESA şi auxiliar, a declarat vineri, Gigi Bobolicu, vicepreşedintele Federaţiei Mecanicilor de Locomotivă din România.

Termenul de punere în aplicare a notificării este noiembrie-decembrie iar sindicatul are la dispoziţie 10 zile pentru a lua măsuri de reducere a cifrei persoanelor disponibilizate.

În acest context, vicepreşedintele Federaţiei Mecanicilor de Locomotivă a arătat că va convoca în regim de urgenţă liderii regionali ai federaţiei pentru a stabili măsurile care vor fi luate în perioada următoare şi care pot ajunge până la proteste de stradă.

Potrivit notificării primite, CFR Marfă se angajează să pună în aplicare şi prevederile OUG 36/2013 privind aplicarea în perioada 2013-2018 a unor măsuri de protecţie socială acordată persoanelor disponibilizate prin concedieri colective.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.