EUR
4,75 RON
(+0.05%)
USD
4,22 RON
(-0.9%)
GBP
5,56 RON
(-1.23%)
CHF
4,24 RON
(-0.73%)
AUD
2,99 RON
(-0.39%)
CAD
3,14 RON
(-0.29%)
BGN
2,43 RON
(+0.02%)
RUB
0,07 RON
(+0.74%)
ZAR
0,29 RON
(+1.16%)
BRL
1,08 RON
(+2.3%)
CNY
0,63 RON
(-0.53%)
INR
0,06 RON
(+0.01%)

Ramona Mănescu va pleda, la Bruxelles, pentru necesitatea deschiderii pieţelor de transport

0

Ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, va pleda vineri, la Bruxelles, pentru necesitatea deschiderii pieţelor de transport, dar şi pentru stimularea concurenţei în acest domeniu de activitate, agenda de lucru a vizitei cuprinzând întâlniri cu Johaness Hahn, comisarul pentru politica regională, cât şi cu Siim Kallas, comisarul pentru transporturi.

Potrivit unui comunicat , ministrul Ramona Mănescu va prezenta celor doi oficiali europeni priorităţile mandatului său, stadiul fondurilor europene, dar şi strategia de dezvoltare ce vizează domeniul transporturi în cadrul următorului exerciţiu financiar al Uniunii Europene.

‘Agenda de lucru a întâlnirilor este structurată pe trei teme majore: infrastructura de transport terestru, transportul maritim şi cel aerian. Ramona Mănescu va solicita un calendar de lucru cu Agenţia TEN-T din cadrul DG MOVE pentru a stabili strategia de dezvoltare şi portofoliul de proiecte care vor fi dezvoltate de către România din fondurile CE. În privinţa transportului maritim, principala preocupare este legată de activitatea Portului Constanţa. Acesta este considerat un proiect de interes strategic naţional şi european, fiind în curs de elaborare Master Planul pentru dezvoltarea Portului, dar şi a unor proiecte de infrastructură în port, precum linia de cale ferată, digul de larg şi podul rutier de acces în port’, se arată în comunicatul citat.

Conform comunicatului, discuţiile vizând domeniul aerian se vor concentra pe iniţiativa lansată de către Comisie privind Cerul Unic European 2+’ (Single European Sky – SES 2+), de dezvoltare a competitivităţii sistemului european de transport aerian prin îmbunătăţirea performanţei serviciilor de trafic aerian, dar şi a utilizării capacităţii de gestionare a traficului aerian.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.