Referendum pentru soarta maidanezilor pe 6 octombrie

Consilierii bucureşteni au dat vot favorabil vineri, 6 septembrie,  pentru organizarea referendumului local pentru gestionarea câinilor fără stăpân din Capitală, aşa cum a propus primarul general Sorin Oprescu.

Au votat în favoarea acestui proiect 31 de consilieri, şase au fost împotrivă, iar consilierii PDL au părăsit sala.

Potrivit proiectului de hotărâre, bucureştenii ar urma să răspundă cu DA sau NU la întrebarea „Sunteţi de acord cu eutanasierea câinilor fără deţinător capturaţi pe domeniul public al municipiului Bucureşti şi neadoptaţi în termenul prevăzut de lege?”

Data referendumului local va fi 6 octombrie 2013.

Cheltuielile privind organizarea şi desfăşurarea consultării populaţiei se suportă în totalitate din bugetul propriu al municipiului Bucureşti pe anul 2013 şi astfel se suplimentează cu 6 milioane de lei pentru finanţarea cheltuielilor ocazionate de organizarea referendumului. Suplimentarea se face prin diminuarea cu aceeaşi sumă a Fondului de rezervă bugetară la dispoziţia autorităţilor locale.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și
Loading...

2 Comentarii
  1. Alina spune

    De ce sa fim de acord cu omorarea cainilor? Pentru ca autoritatile nu-si fac treaba pentru care primesc bani de la buget, adica din taxele platite de populatie?! Usor de zis, daca bietul copil ar fi cazut intr-o gura de canal sau s-ar fi inecat in lac, faceam referendum pentru secarea lacurilor si betonarea canalizarilor?! Sa fim seriosi, hai sa facem referendum pentru votarea fiecarui proiect de lege si uite asa, nu mai e nevoie de parlamentari, alege populatia ce si cum.

  2. Dany spune

    de ce nu folosesc banii pentru un adapost ? iar ceea ce numesc „ei” eutanasie este genocid, eutanasia se foloseste in cazul unei boli grave ce nu mai poate fi tratata, eu asa inteleg…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.