MEN l-a revocat din funcţie pe rectorul Universităţii „Ovidius” din Constanţa

Ministerul Educaţiei Naţionale a decis revocarea Gabrielei Stanciu din funcţia de ordonator de credite al Universităţii „Ovidius” din Constanţa şi, de asemenea, încetarea exercitării temporare de către aceasta a atribuţiilor de rector.

Potrivit unui comunicat de presă al MEN remis vineri , în completarea acestei decizii, Ministerul Educaţiei Naţionale a aprobat vineri numirea profesorului universitar Ion Bordeianu în funcţia de ordonator de credite al universităţii constănţene.

„Deciziile MEN, aprobate prin ordin de ministru, îşi produc efectele începând cu data de 5 septembrie şi au ca temei Ordonanţa nr. 9/P/2013 emisă de Direcţia Naţională Anticorupţie prin care au fost dispuse o serie de măsuri împotriva doamnei Gabriela Stanciu”, se arată în comunicatul MEN.

Atât în cazul numirii Gabrielei Stanciu, cât şi a lui Ion Bordeianu, Ministerul Educaţiei Naţionale a luat act de deciziile Senatului universitar, în conformitate cu prevederile legale privind autonomia universitară. „În acest context, precizăm faptul că desemnarea iniţială a doamnei prorector Gabriela Stanciu cu mandatul de a exercita atribuţiile de ordonator de credite până la încetarea cauzelor care conduc la imposibilitatea exercitării atribuţiilor de actualul titular al funcţiei a fost decisă prin vot, în data de 1 august, de Senatul universităţii constănţene. Ministerul Educaţiei a mai hotărât şi deplasarea echipei Corpului de Control al ministrului Educaţiei Naţionale la Constanţa, pentru a analiza situaţia existentă în cadrul Universităţii Ovidius”, mai precizează sursa citată.

Procurorii DNA au dispus începerea urmăririi penale faţă de Gabriela Stanciu pentru luare de mită şi de folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii.

Tot în dosar s-a început urmărirea penală faţă de Lucica Toader, persoană fără calitate specială, pentru dare de mită. Din rezoluţia de începere a urmăririi penale a rezultat faptul că există date şi indicii temeinice potrivit cărora, în luna iulie 2012, învinuita Gabriela Stanciu, în calitate de prorector, a primit suma de 1.500 de euro de la Lucica Toader pentru a-şi încălca atribuţiile de serviciu şi pentru a-i pune la dispoziţie subiectele şi răspunsurile corecte la examenul de admitere la Facultatea de Farmacie.

În cauză s-a dispus măsura obligării de a nu părăsi ţara pe o perioadă de 30 de zile faţă de Gabriela Stanciu, precum şi obligaţia de a nu exercita funcţia de prorector.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.