Pricopie: Pentru kilometrul de transport şcolar s-a stabilit un plafon maxim

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a declarat vineri că a fost stabilit un plafon maxim pe kilometru pentru transportul şcolar, pentru a fi evitate situaţiile de până acum, când într-o localitate abonamentul de transport pentru elevi costa 15 lei, iar în alta, pentru acelaşi număr de kilometri, tariful ajungea la 500 de lei.

„Am stabilit un plafon pentru transportul şcolar care se decontează, nu este pe valoare minimă, ci este pe valoare medie, pentru că până în iulie anul acesta am avut situaţii în care un abonament pe 25-30 de km putea să ajungă şi la 500 de lei, în timp ce în alte părţi aveam acelaşi abonament cu 15-20 de lei. În acest moment avem un plafon maxim pe fiecare kilometru. Începând cu 16 septembrie vom avea decontare la zi la transport, urmând ca restanţele să le acoperim gradual”, a spus ministrul, la Palatul Victoria, la videoconferinţa cu autorităţile din teritoriu care au în responsabilitate deschiderea anului şcolar.

Premierul Victor Ponta a afirmat, la rândul său, că în privinţa transportului şcolar s-au furat bani, iar Guvernul a decis să oprească acest lucru.

„Ministerul Educaţiei a prezentat de mai multe ori statistici în acest sens. O să vedeţi câţi bani s-au furat, să vedeţi cum un kilometru de transport într-un judeţ costă 4 lei iar în altul 40. Deci, tot în România, tot cu acelaşi preţ la benzină, tot cu acelaşi salariu la şofer, un kilometru costa de 10 sau de 20 de ori mai mult, în funcţie de cum se aranjau cu firmele private care decontau tot felul lucrări. Am luat decizia de a opri acest sistem, probabil că o să supere câţiva transportatori privaţi care făceau bani mulţi pe spinarea elevilor”, a spus premierul.

Reacţia lui Victor Ponta a venit după ce prefectul de Iaşi, Romeo Olteanu, a atras atenţia că unii dintre elevii din judeţ merg 7-8 kilometri pe jos pentru a ajunge la şcoală din cauză că nu sunt microbuze.

Ministrul Dezvoltării, Liviu Dragnea, a precizat că cel mai probabil săptămâna viitoare se va finaliza procedura de achiziţie publică pentru cel puţin 600 de microbuze şcolare.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
2 Comentarii
  1. ilie spune

    nustiu ce sa mai credem caci la noi la vladeni am fost anuntati ca de luna viitoare trebue sa platim 100 lei pentru transport scolar pt elevii cl 5_8 cu toate ca scoala a achizitionat 2 microbuze

  2. ilie spune

    este normal sa mute elevii in comuna dupa ce sa bagat o gramada de bani sa modernizeze scoala ce vor face cu aceste scoli acesti guvernanti gindesc!!! nici macar gradinita nu au lasat;cred ca multi parinti isi vor tine copii acasa caci un parinte care are 3 copii la scoala de unde sa ea 300 lei pt transport?poate sa spuna cineva o sa ajungem o tara de analfabeti multa bafta

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.