Prima probă a examenului de bacalaureat din 2014 va fi susţinută pe 10 iunie

Înscrierea candidaţilor în prima sesiune a examenului de bacalaureat din 2014 va avea loc între 26 şi 30 mai, iar prima probă va avea loc pe 10 iunie, potrivit unui ordin al ministrului Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, publicat în Monitorul Oficial.

Cursurile pentru clasele a XII-a şi a XIII-a se vor încheia pe 30 mai, evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română se va desfăşura între 10 şi 12 iunie, iar evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă pentru elevii minorităţilor naţionale se va susţine între 11 – 13 iunie.

Evaluarea competenţelor digitale va fi susţinută între 16 şi 20 iunie, iar cea a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, între 23 şi 27 iunie.

Prima probă scrisă, cea la limba şi literatura română, va fi susţinută pe 30 iunie. Ea va fi urmată pe 1 iulie de cea la limba şi literatura maternă, de proba obligatorie a profilului pe 2 iulie, apoi de proba la alegere a profilului şi specializării – pe 4 iulie.

Afişarea rezultatelor se va face în data de 7 iulie, până la ora 12,00, iar contestaţiile vor putea fi depuse în aceeaşi zi, între orele 12,00 şi 16,00.

Rezolvarea contestaţiilor se va face în perioada 8 – 10 iulie, iar rezultatele finale vor şi afişate pe 11 iulie.

Înscrierea candidaţilor pentru cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat se va face în perioada 14 – 18 iulie, evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română se va face în zilele de 18 şi 19 august, în timp ce evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă pentru elevii minorităţilor naţionale va fi susţinută pe 18 şi 19 august.

Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională se va susţine în zilele 19 şi 20 august, iar cea a competenţelor digitale pe 21 şi 22 august.

Probele scrise vor începe pe 25 august, cu limba şi literatura română, urmată pe 26 august de proba şi literatura maternă.

Proba obligatorie a profilului va avea loc în 27 august, iar cea la alegere a profilului şi specializării, în 29 august.

Afişarea rezultatelor la cea de-a doua sesiune a bacalaureatului 2014 se va face pe 1 septembrie, până la ora 12,00, iar depunerea contestaţiilor în aceeaşi zi, între orele 12,00 şi 16,00.

Contestaţiile vor fi rezolvate în 2 şi 3 septembrie, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 4 septembrie.

Potrivit ordinului de ministru, la solicitarea comisiilor de bacalaureat judeţene şi a municipiului Bucureşti sau din proprie iniţiativă, Comisia Naţională de Bacalaureat poate aproba prelungirea perioadelor de susţinere a probelor de evaluare a competenţelor digitale sau lingvistice.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.