Un român a creat diorame reprezentând cele 9 cercuri ale Infernului lui Dante, din piese de LEGO

0

După aproximativ 7 luni de muncă în care a asamblat aproximativ 40.000 de piese de LEGO, Mihai Marius Mihu, 29 de ani, a obţinut o adevărată capodoperă: o serie de 9 diorame care reprezintă cele 9 cercuri ale Infernului lui Dante Alighieri, conform site-ului boiseweekly.com.

 Reprezentările realizate de Mihai Marius Mihu redau pe cât se poate de fidel caznele la care sunt supuse sufletele muritorilor în fiecare dintre cele 9 cercuri ale Infernului.

În „Infernul”, prima treime a celebrei sale opere „Divina Comedie”, Dante care coboară în Infern şi străbate Purgatoriul pentru a ajunge în Paradis, susţine că puterea sa de a descrie nu este suficientă pentru a reda grozăviile care îi aşteaptă pe păcătoşi în Infern.

„Nu am citit Divina Comedie, ci doar mici descrieri ale cercurilor Infernului pe care le-am găsit pe Internet. Am vrut să nu fiu foarte influenţat de descrierile originale pentru că mi-am dorit să aduc câte o abordare nouă pentru fiecare cerc. M-am gândit mai mult la semnificaţia numelor fiecărui cerc şi de acolo m-am lăsat purtat de imaginaţie”, a declarat Mihai Marius Mihu conform publicaţiei britanice The Telegraph.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.