Vosganian: Nu m-am numărat printre avizatorii proiectului Roşia Montană

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a declarat, vineri, 6 septembrie, că nu a avizat proiectul legislativ Roşia Montană, iar acest lucru a fost interpretat excesiv în presă.

„S-a interpretat excesiv şi într-o formă care m-a pus într-o situaţie oarecum stânjenitoare în Guvern. Nu am spus nicio clipă că mă distanţez de Guvern; eu am spus că nu am dat aviz şi, într-adevăr, documentul este la Parlament fără avizul meu”, a afirmat Vosganian.

El a explicat că societatea Roşia Montană s-a împărţit în două, iar societatea-mamă Minvest Deva a rămas la Ministerul Economiei, în timp ce Roşia Montană a trecut la Departamentul pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine (DPIIS), care a iniţiat proiectul legislativ, împreună cu Ministerul Mediului şi Ministerul Culturii.

„Proiectul a fost iniţiat de ministerul domnului Şova, ministerul doamnei Plumb şi ministerul domnului Barbu, iar ministerului domnului Vosganian nu a dat aviz. Nu m-am numărat printre avizatori”, a spus Vosganian.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.