Adriean Videanu: Consilierii PDL demisionează din CGMB

Consilierii generali ai PDL îşi vor da demisia din CGMB pentru a nu mai gira „incompetenţa administrativă” a primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, a anunţat duminică preşedintele interimar al PDL Bucureşti, Adriean Videanu.

 ”Sorin Oprescu a încununat cu succes şase ani de incompetenţă administrativă şi a încheiat cu un act de laşitate politică dezgustătoare încercând se se ascundă în spatele unui referendum inutil. (…) PDL nu mai e dispus să gireze incompetenţa administrativă a lui Sorin Oprescu. De mâine PDL părăseşte CGMB”, a afirmat Adriean Videanu, într-o conferinţă de presă.

El şi-a exprimat nemulţumirea pentru ”justificarea penibilă” a primarului general în cazul copilului ucis de câini în Bucureşti şi consideră că singura utilitate a referendumului ar fi fost dacă acesta includea întrebarea PDL dacă bucureştenii îl mai doresc pe Sorin Oprescu în această funcţie.

„După şase ani, în loc ca bucureştenii să se simtă mai în siguranţă, nu avem decât răţuşte, ceasuri aurii, cel mai mare cârnat din Europa şi foarte multe titluri de Guiness Book. Sorin Oprescu a catadicsit să găsească şi vinovatul. Am văzut şi modalitatea cum argumenta, nici el nu credea, dar sfătuitorii de imagine i-au spus: ‘Domnule Oprescu, dă vina pe ceilalţi primari’, uitând că primarul dinaintea lui Sorin Oprescu se numeşte Sorin Oprescu. (…) Este inadmisibil ca după şase ani să nu vii să propui un proiect CGMB, măcar autostrada aia suspendată”, a spus Videanu.

El a amintit că la primul mandat al primarului general consilierii PDL aveau o majoritate de 44% şi i-au votat toate proiectele cu care a venit în Consiliu.

„PDL l-a susţinut de fiecare dată în CGMB cu absolut toate proiectele. (…) Toţi consilierii generali îşi vor da demisia din CGMB astfel încât să nu mai girăm incompetenţa administrativă la nivelul Bucureştiului. Ne vom da demisia şi vom continua dialogul cu bucureştenii care au nevoie ca oraşul lor să fie administrat, iar din această perspectivă PDL, chiar dacă suntem la numai un an şi un pic de după alegeri, va veni cu propriile soluţii pe care le va supune consultării publice pentru rezolvarea problemelor Bucureştiului”, a adăugat Videanu.

Pentru rezolvarea problemei câinilor comunitari, preşedintele interimar al PDL Bucureşti susţine că i-a predat „la cheie” succesorului său, primarul Sorin Oprescu, „singurul adăpost de câini care e utilizat în prezent la 10-12% din capacitate”, iar din bugetul de 18 milioane de lei alocat animalelor fără supraveghere din Bucureşti s-au cheltuit doar 2 milioane de lei.

„Incompetenţa administrativă a domnului Oprescu este dublată de ceea ce ştim, fără tăgadă, minciuna primului-ministru care are instrumentele ca printr-o ordonanţă de urgenţă să creeze cadrul legal pentru rezolvarea acestei probleme, dacă doreşte”, a spus Videanu, adăugând că PDL se va ralia tuturor demersurilor iniţiate de societatea civilă.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.