DGPMB: Un kg de aur indisponibilizat în urma unor controale pentru combaterea evaziunii fiscale

Aproximativ un kilogram de aur, pentru care nu au putut fi prezentate documente de provenienţă, a fost indisponibilizat de poliţişti, în urma unor controale la şase puncte de lucru ale unei societăţi meşteşugăreşti, ai cărei reprezentanţi sunt suspectaţi de evaziune fiscală.

Potrivit DGPMB, la sfârşitul acestei săptămâni, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor au acţionat pentru combaterea evaziunii fiscale şi a înşelăciunilor în domeniul prelucrării şi comerţului cu metale şi pietre preţioase.

Cu această ocazie, au fost verificate şase puncte de lucru ale unei societăţi meşteşugăreşti, ai cărei reprezentanţi sunt suspectaţi că ar confecţiona bijuterii din aur şi ar efectua reparaţii pentru diverse obiecte fără a înregistra aceste operaţiuni în evidenţele contabile, în scopul sustragerii de la plata taxelor şi obligaţiilor datorate bugetului general consolidat al statului.

În urma verificărilor efectuate la punctele de lucru ale societăţii, precum şi la atelierul de producţie al acesteia, a fost indisponibilizată cantitatea de aproximativ un kg aur, pentru care nu au putut fi prezentate documente de provenienţă.

De asemenea, există indicii că reprezentanţii societăţii ar înşela clienţii prin înlocuirea pietrelor preţioase de pe obiectele primite pentru reparaţii sau prin diminuarea cantităţii de aur a obiectelor, precizează DGPMB.

Totodată, s-a constatat că societatea nu a achitat contribuţii cu reţinere la sursă de peste 300.000 de lei şi TVA de peste 200.000 de lei, poliţiştii bucureşteni continuând cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, delapidare şi înşelăciune.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.